Τζιχαντιστής σκοτώθηκε και, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη δυτική Τυνησία. Η επιχείρηση αυτή είχε χαρακτηριστεί «προληπτική» και οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να αποτρέψουν τρομοκρατική ενέργεια στην περιοχή της εβδομαδιαίας αγοράς στη Φεριάνα.
Ο επικίνδυνος τρομοκράτης Σαντίκ Αμπίντι σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση, ενώ συνελήφθη και συνεργός του. Ο αστυνομικός Μαρουάν Κάντρι, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όμως δεν τα κατάφερε.
Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Mosaïque FM, ο Σαντίκ Αμπίντι ανήκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και θεωρούνταν ένας από τους παλιότερους και πιο επικίνδυνους εξτρεμιστές που δρούσαν στα βουνά της Τυνησίας.
Μετά την επανάσταση του 2011, η Τυνησία αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση της δράσης τζιχαντιστών, με πολλές επιθέσεις εναντίον του στρατού και της αστυνομίας.
Ωστόσο, οι αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση του φαινομένου τα τελευταία χρόνια, με συχνές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Κασερίν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



