Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 5:39:13 πμ
etpa
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 19:14

4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 21/7 (7-11π.μ.) της ΠΟΕΔΗΝ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών

Συντάκτης:
Την Τετάρτη 21/07/2021 θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας (07:00 - 11:00 π.μ.) της ΠΟΕΔΗΝ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών.
Για την μετακίνηση στο ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ, όπου θα  γίνει η συγκέντρωση, θα διατεθεί λεωφορείο. Αναχώρηση στις 08:00 π.μ. από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

Το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό. Είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90% (εμβολιασμένοι, φυσική ανοσία, αναμονή εμβολιασμού, μη εμβολιασμένοι με ιατρική εντολή).

Το υγειονομικό προσωπικό στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού.

Εμβολιασμένος ή μη ο υγειονομικός τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ασθενείς. Είναι χρέος και καθήκον ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού.

Εξάλλου πληρώσαμε βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού. Χάσαμε 27 συναδέλφους από κορωνοϊό με τον θάνατό τους να μην χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα. Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί. Ο εξαναγκασμός ή επιβολή πειθαρχικών μέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα.