Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 6:33:01 μμ
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 14:03

Άκης Οργαντζής: "Βγάλτε κάρτα ανεργίας στην αντιλαϊκή πολιτική"

Ο Ακίνδυνος (Άκης) Οργαντζής, υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» περιόδευσε το προηγούμενο διάστημα, μαζί με τον Κώστα Χαλίτσιο υπ. Αντιπεριφερειάρχη και υπ. Συμβούλους, στις παρακάτω περιοχές:

Δευτέρα 27 Σεπτ.: Αξιοχώρι,  Άσπρος
Τρίτη 28 Σεπτ.: Πλατανιά, Μικρόδασος, Πευκόδασος
Τετάρτη 29 Σεπτ.: Λαϊκή Αξιούπολης, Μικρόδασος, Πευκόδασος
Πέμπτη 30 Σεπτ.: Φανός, Πλαγιά, Ειδομένη
Παρασκευή 01 Οκτ.: Λαϊκή Ευρωπού, Στάθη, Γοργόπη
Σαββάτο 02 Οκτ. : Λαϊκή Πολυκάστρου
Κυριακή 02 Οκτ.: Λιμνότοπος, Σιταριά, Ν. Καβάλα, Βαφειοχώρι
Δευτέρα 04 Οκτ.: Πεντάλοφος, Γρίβα, Γουμένισσα
Τρίτη 05 Οκτ.: Φιλυριά, Γερακώνα, Πολύπετρο, Ευρωπός,
Τετάρτη 06 Οκτ.: Βαλτοτόπι, Καμποχώρι, Ρύζια, Τούμπα
Πέμπτη 07 Οκτ.: Αγ. Πέτρος

Ομιλία
Ο Ακίνδυνος (Άκης) Οργαντζής, απευθυνόμενος στα λαϊκά στρώματα της Παιονίας επεσήμανε πως:
«Μπροστά στις εκλογές πρέπει να βγάλουμε κάρτα ανεργίας στην αντεργατική-αντιαγροτική, αντιλαϊκή πολιτική και όσους την υπηρετούν. Δηλαδή στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, που στήριξαν τις πολιτικές και οδήγησαν τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα σε συνθήκες βαρβαρότητας. Υπάρχει δυνατότητα σε αυτές τις εκλογές, πραγματικά να αντισταθούμε δίνοντας ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ».
«Πρέπει να σκεφτούμε το εξής: Πάνω από τριάντα χρόνια, μας κυβερνάνε δύο κόμματα με την ίδια πολιτική, πάνω – κάτω, ανεξάρτητα από ποια αφετηρία ξεκίνησαν. Η ζωή μας καλυτέρευσε, ανάλογα με τον παραγώμενο πλούτο; Αλλά και για το τελευταίο διάστημα: Είμαστε ευχαριστήμενοι από τις αποφάσεις που πάρθηκαν; Ωφεληθήκαμε από αυτήν την πολιτική;
Εμείς λέμε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν ωφελήθηκαν. Και πρέπει κριτήριο για τις εκλογές, κριτήριο κατά την πορεία μας στην κάλπη, να είναι αυτό: Είμαστε από τους ωφελημένους αυτής της πολιτικής; Οσοι είναι ωφελημένοι ας πάνε να ψηφίσουν τα κόμματα που ακολούθησαν αυτή την πολιτική. Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι νέοι , οι γυναίκες  ανεξάρτητα από το τι φορέα υποστήριζαν, ποιο πολιτικό κόμμα στήριζαν τις προηγούμενες εκλογές, πρέπει να σκεφτούνε και με βάση ποιες πολιτικές θα βελτιώσουν τη ζωής τους».
Ολοκληρώνοντας τις ομιλίες του τόνιζε πως: «Αν εμπιστευθούμε τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, μπορούμε να χτίσουμε ένα κυματοθράυστη απέναντι στην αντεργατική πολιτική, για να δούμε από εκεί και πέρα μια πραγματική αναγέννηση που την έχει ανάγκη ο τόπος, οι εργαζόμενοι».