Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 3:47:28 πμ
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 13:48

Αναθεωρήστε τις προϋποθέσεις ένταξης στο ΠΕΠ για το εμπόριο-υπηρεσίες

Αναφορά του Επιμελητηρίου, των εμπορικών συλλόγων και επαγγελματικών σωματείων του νομού ως προς τις προϋποθέσεις ένταξης σε επενδυτικό πρόγραμμα ΠΕΠ για το εμπόριο και τις υπηρεσίες κατέθεσε ο βουλευτής Σ. Τσιτουρίδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου στο κέιμενο της αναφοράς αναφέρονται τα εξής:
Σας υποβάλλουμε αναφορά του Επιμελητηρίου Ν. Κιλκίς, των εμπορικών συλλόγων Κιλκίς, Πολυκάστρου, Αξιούπολης και Γουμένισσας, καθώς και των παρακάτω επαγγελματικών συλλόγων: Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, Συντεχνία Αρτοποιών, Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών, Σύλλογος Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Σύνδεσμος Βιοτεχνών Θερμοϋδραυλικών & Λευκοσιδηρουργών, Σύλλογος Φοροτεχνικών, Σύνδεσμος Φασόν, Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Σωματείο ΤΑΧΙ και ο Σύλλογος Βενζινοπωλών του Νομού, με θέμα το αίτημά τους για επανεξέταση του επενδυτικού προγράμματος ΠΕΠ για το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες ώστε να υπάρξει μια λογική βάση ένταξης των επιχειρήσεων σε αυτό.

Σε Κύπρο
και Αύγυπτο
Ο Βουλευτής Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης  στο πλαίσιο της Ειδικής Μεσογειακής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, βρίσκεται στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια από την Δευτέρα 12 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 16 Μαΐου. Ο κ. Τσιτουρίδης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στο Κάιρο, μεταξύ των άλλων, με τον πρόεδρο της αιγυπτιακής Βουλής δρ. Αχμέτ Φάχτι Σορούρ  και μέλη του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, με τον κ. Γκαμάλ Μουμπάρακ, υιό του Προέδρου της Αιγύπτου και ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, με τον υπουργό άμυνας κ.  Μοχάμεντ Χουσεΐν Τανταβί, με τον υπουργό εξωτερικών κ. Αχμέτ Aλί Αμπόλ Γκέϊτ και με τον υπουργό θρησκευτικών κληροδοτημάτων (Awqaf) κ. Μαχμούτ Χάμντυ Ζάκζουκ.
 Επίσης, ο κ. Τσιτουρίδης θα εκπροσωπήσει την Βουλή των Ελλήνων ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18.5.08  για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας εις βάρος  του ποντιακού Ελληνισμού (1916-1923). Η εκδήλωση που διοργανώνεται από την παγκύπρια ομοσπονδία ελληνοποντιακών συλλόγων «Υψηλάντης» και τελεί υπό την αιγίδα του ΟΠΛΠ, θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Αγίου  Δομετίου  Λευκωσίας, με ώρα έναρξης  7 το βράδυ.
 Τέλος, ο κ. Τσιτουρίδης θα μεταβεί στο Βερολίνο στο πλαίσιο της ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ από την Παρασκευή 23 έως και την Τρίτη 27 Μαΐου, για να συμμετάσχει  στις εργασίες της εαρινής συνόδου της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Γεύμα στην Kρητική αποστολή
Συναντήσεις
με τοπικά στελέχη
Ο βουλευτής  ν. Κιλκίς και πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης παρέθεσε την Παρασκευή 9.5.08 δείπνο στην Αξιούπολη προς τιμήν του δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» και των λοιπών μελών της κρητικής αποστολής,  που επισκέφθηκε το νομό μας για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 90ης επετείου της μάχης του Σκρα.
 Χαιρετίζοντας την κρητική αποστολή ο κ. Τσιτουρίδης επεσήμανε, μεταξύ των άλλων, τον αποφασιστικό ρόλο των Κρητών που αγωνίστηκαν στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο για τη νικηφόρα έκβασή του και τα αισθήματα ειλικρινούς αγάπης που διέπουν τον προσφυγικό Ελληνισμό του νομού μας για τους αδελφούς Κρήτες.
 Ανταπαντώντας ο δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης επιβεβαίωσε, μεταξύ των άλλων, τα αδελφικά αισθήματα των Κρητών για τους Βορειοελλαδίτες  Έλληνες, για την συγκίνηση όλης της αποστολής, για την παρουσία της σε έναν τόπο αγώνων και θυσίας.
 Εξ άλλου, το πρωί του  Σαββάτου 10.5.08  ο κ.  Τσιτουρίδης είχε συνάντηση στον Σ.Σ. Μουριών με τον δήμαρχο Μουριών κ. Σάββα Αργυρόπουλο για την πορεία των έργων της δημοτικής αρχής καθώς και  με κατοίκους της περιοχής. Την συζήτηση απασχόλησαν  θέματα που απασχολούν την περιοχή του λεκανοπεδίου Μουριών.
Επίσης συναντήθηκε με τον  διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας ΙΚΑ Κιλκίς κ. Ευάγγελο Χλειουνάκη για θέματα που αφορούν την υπηρεσία.
Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε.  της Ν.Δ. Κιλκίς κ. Πρόδρομο Πεντσερετζή.