Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:59:22 μμ
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 22:33

Ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό ο Κώστας Κιλτίδης

kiltidis


Τη μεγάλη κίνηση στην πολιτική σκακιέρα επιχειρεί ο Κώστας Κιλτίδης  με τη σφόδρα πιθανολογούμενη απόφασή του να κατέλθει στις περιφερειακές εκλογές Κ. Μακεδονίας επικεφαλής  συνδυασμού.
«Το σκέφτομαι εδώ και τέσσερις μήνες, αλλά τώρα έφτασε η ώρα των αποφάσεων.. Πάντως ότι γίνει θα γίνει με τους δικούς μου όρους χωρίς δουλείες σε κόμματα. Διατηρώ ως κόρη οφθαλμού την πολιτική  ανεξαρτησία μου καθώς και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού» δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή και την διατυπωθείσα θέση του ΛΑΟΣ ότι θα στηρίξει υποψηφιότητα Κιλτίδη στις περιφερειακές εκλογές στην Κ. Μακεδονία
Ο ίδιος πάντως διασαφηνίζει σε όλους τους τόνους ότι η συμμετοχή του στις εκλογές έχει αυτοτελή στόχο και δεν υπηρετεί «βοηθητικές» σκοπιμότητες όπως π.χ. να αποδυναμώσει ή να ενισχύσει κάποιες άλλες υποψηφιότητες. Εξάλλου η ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα που αναμένεται να ανακοινώσει είναι τόσο φιλόδοξη που υπερκαλύπτει ακόμα και αντίστοιχες όχι απλών μεμονωμένων υποψηφίων, αλλά και εκπροσώπων κομμάτων εξουσίας. Σε ένα παρόμοιο ενδεχόμενο θα είναι αδύνατο να αντιπαρατεθούν στον Κιλτίδη «παιδικές» και λάιφ στάιλ υποψηφιότητες χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.
Όπως είναι ευνόητο και δοθέντος ότι το πολιτικό ακροατήριο του Κ. Κιλτίδη εξικνείται σε όλη την χώρα, η κίνησή του δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο στις περιφερειακές εκλογές όσο και στη συνέχεια σε πολιτικό επίπεδο. Και τούτο διότι εάν, όπως αναμένεται, επιτύχει ποσοστά πολύ μεγαλύτερα της εκλογικής δύναμης των κομμάτων (μέχρι τώρα του ΛΑΟΣ) που θα στηρίξουν το εγχείρημά του, θα αποδείξει ότι διαθέτει πλέον εμβέλεια ικανή να διαταράξει κατεστημένες ισορροπίες τουλάχιστον σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας.
Οπότε στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και  σε οποιοδήποτε πολιτικό κομματικό σχήμα θα έχει βαρύνοντα ρόλο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και μόνο η δημοσιοποίηση των προθέσεών του – η τελική απόφασή του θα ληφθεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών- κινητοποίησε το πολιτικό σύστημα των Αθηνών που παρακολουθεί κατά περίπτωση με ενδιαφέρον και ανησυχία το εγχείρημα Κιλτίδη.
Μέχρι το αργότερο τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γνωρίζουμε την τελική απόφαση Κιλτίδη, αφού ο ισχυρότερος  αντίπαλός του τώρα είναι ο χρόνος.