Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 8:56:03 μμ
etpa
Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 08:42

Ανδρέας Βεργίδης: «Η 9η Μαΐου, ημέρα ορόσημο στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία»

Συντάκτης:

Με αφορμή τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού , στις 9 Μαΐου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

        «Η 9η Μαΐου είναι ημέρα ορόσημο στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, καθώς σηματοδοτεί τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ουσιαστικά το τέλος του φασισμού και του ναζισμού. Η σημερινή μέρα, είναι ημέρα μνήμης και αντίστασης. Τιμούμε τη γενιά που δεν λύγισε απέναντι στη ναζιστική κατοχή και αγωνίστηκε για την ελευθερία.

        Οι καταστροφικές συνέπειες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου έπληξαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μέσα, όμως, από τα συντρίμμια ενός πολέμου με τραγικό απολογισμό, αναζωπυρώθηκαν οι οικουμενικές αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας, του αλληλοσεβασμού και έγιναν στέρεες βάσεις για την επόμενη μέρα.

        Το βάρος της ιστορικής μνήμης δεν μας επιτρέπει σε καμία περίπτωση να ξαναζήσουμε γεγονότα που στο παρελθόν οδήγησαν στο χάος,  σε ολοκαυτώματα. Τιμούμε όλους όσοι υπερασπίστηκαν τις πανανθρώπινες αξίες  και έδωσαν μέσα από τους αγώνες τους διδάγματα ήθους και αρετής».