Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:12:04 πμ
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 10:09

Από τη Δευτέρα χαράζουμε μαζί τη δημιουργική πορεία του ν. Κιλκίς

gkountenoudis


Ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:Πριν ενάμιση περίπου μήνα, στο πλαίσιο του νέου μοντέλου Περιφέρειας που επέφερε ο «Καλλικράτης», ξεκινήσαμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο μας και στους ανθρώπους του έναν όμορφο αγώνα, με μοναδικό στόχο ένα καλύτερο αύριο για τον νομό μας, για τους νέους μας, αλλά και το μέλλον τους.
Ξεκινήσαμε με διάθεση, όραμα, ιδέες, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, να ονειρευόμαστε την ανασυγκρότηση και την αναβάθμιση που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.
Ήρθαμε σε επαφή με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και μέσα από γόνιμο διάλογο ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις ανησυχίες των συμπολιτών μας.
Μέσα από τις περιοδείες μας σε όλο το νομό, γίναμε αποδέκτες της αγωνίας, της απαισιοδοξίας και της ανασφάλειας που βιώνουν μέλη της κοινωνίας μας, λόγω μνημονίου.
Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα, δεν πολώσαμε, δεν προκαλέσαμε, δεν ήλθαμε σε ρήξη με κανέναν.
Σχηματίζοντας και οι έξι του συνδυασμού μας μια δυνατή αδιάσπαστη ενότητα, διατηρήσαμε χαμηλό αλλά παράλληλα δυναμικό και αγωνιστικό προφίλ και συνεργατικό πνεύμα, πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και το συμφέρον των συμπολιτών μας.
Φθάνοντας στο τέλος της προεκλογικής περιόδου με ψηλά το κεφάλι, οπλισμένοι με ήθος, γνώση, εμπειρίες, υπευθυνότητα και εντιμότητα, αισθανόμαστε δυνατοί και έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση του «Καλλικράτη».
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η προσπάθειά μας δεν θα είναι εύκολη και ότι ο δρόμος μας δεν θα στεφθεί με ροδοπέταλα. Πιστεύουμε όμως στις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού μας, στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό του,  στις ικανότητες του αρχηγού μας του Παναγιώτη Ψωμιάδη και στις δικές μας δυνάμεις, και γι’ αυτό δηλώνουμε με βαθύτατη ειλικρίνεια ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να αντιμετωπίσουμε τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, που ταλανίζουν την κοινωνία μας.
Γιατί ξέρουμε πολύ καλά να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε, να πεισμώνουμε όταν βλέπουμε ότι ο τόπος μας δεν αντιμετωπίζεται όπως του πρέπει, και να αποκαθιστούμε τις αδικίες που υφίσταται.
Μας γνωρίζετε και σας γνωρίζουμε. Σας καλώ λοιπόν, να μας δείξετε εμπράκτως την εμπιστοσύνη σας και να στηρίξετε τον αγώνα μας για ένα ισχυρό Κιλκίς, που δεν θα υστερεί πλέον σε έργα και υποδομές, δεν θα τρέχει πίσω από τα μεγάλα κέντρα εξουσίας γι’ αυτά που δικαιούται, και δεν θα παίρνει αυτά που περισσεύουν.
Μετά τις 7 Νοεμβρίου, με τη δική σας εντολή, χαράζουμε από κοινού τη δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία του νομού Κιλκίς. Με όραμα, προγραμματισμό και αγωνιστικότητα, μπορούμε να δούμε το νομό μας να προοδεύει, έτσι όπως πραγματικά του αξίζει.

Με Κουρτζανίδη
στον Ευρωπό
O υπ. Αντιπεριφερειάρχης  Χρήστος  Γκουντενούδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Ευρωπού όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Κουρτζανίδης. Συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον Δήμο  σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Ο  Χρήστος Γκουντενούδης ενημερώθηκε  εκτενέστερα για τα έργα που έχουν γίνει , έργα που  εκκρεμούν οι εγκρίσεις των μελετών  τους, καθώς και έργα που είναι προγραμματισμένα και περιμένουν δρομολόγηση. Μεταξύ άλλων, δόθηκε έμφαση στα οδικά δίκτυα της περιοχής , στη διαχείριση λυμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, πολιτιστικά έργα, τουριστική ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου και φυσικά στην αξιοποίηση και σωστή διαχείριση  του Αξιού ποταμού. Ο Χρήστος Γκουντενούδης, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι όπου δύναται  να επέμβει και να διεκδικήσει  την υλοποίηση των έργων , πάντα σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια , θα αγωνιστεί να το πετύχει. Τέλος , τον ευχαρίστησε για την χρήσιμη και μάλιστα έγγραφη ενημέρωση που είχε, επισημαίνοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση  δεν χρειάζεται διαχωριστικές γραμμές και κομματικές αντιπαραθέσεις , παρά μόνο σύμπνοια και συνεργασία για το καλό του τόπου.
Εν συνεχεία , επισκέφθηκε τη οικονομική υπηρεσία, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό. Ενημερώθηκε, για μια ακόμη φορά, για τα γνώριμα στον ίδιο  προβλήματα του αγροτικού κόσμου που απασχολούν και ταλαιπωρούν τόσες οικογένειες του νομού.

Ο Χρ. Γκουντενούδης
από την Αξιούπολη:
Ζητούμε ισχυρή ψήφο νίκης
Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου   ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού, περιόδευσε στο Σκρά, την Κούπα , το Φανό , την Πηγή   του Δήμου Αξιούπολης και επισκέφθηκε την Αξιούπολη στις 7.30μμ  όπου πραγματοποίησε ομιλία
στη αίθουσα Συνεδριάσεων στο Δημαρχείο παρουσία πολιτών του Δήμου. Τίμησαν με την παρουσία τους  η Δήμαρχος Αξιούπολης κ. Σόνια  Συμεωνίδου , ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος εργατικού κέντρου κ. Γιώργος Ιωαννίδης, η πρώην Αντιδήμαρχος κ. Αικατερίνη  Τσαγγαδά - Λιακοπούλου, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Διαμαντής, ο πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος Γοργόπης κ. Γιώργος Γεωργίτσαρος, ο πρόεδρος τοπικής Αξιούπολης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής Πολυκάστρου κ. Αντώνης Θεοχαρίδης, πρόεδροι αγροτικών συλλόγων και πολλοί δημότες.
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Χρήστος Γκουντενούδης, αναφέρθηκε στους  ιδιαίτερους δεσμούς  του με την πόλη της Αξιούπολης από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια, στην κομβική θέση της πόλης  στον νέο Δήμο Παιονίας, τις ευκαιρίες ανάπτυξης του ορεινού όγκου Παίκου, τα έργα και τις υποδομές που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Συνδυασμού του. «Καλούμαστε», τόνισε « να μεταρρυθμίσουμε στην πιο δύσκολη περίοδο. Καλούμαστε να δώσουμε θέσεις εργασίες στους νέους μας σε μια περίοδο που το μνημόνιο αυξάνει την ανεργία! Μόνο με ανθρώπους που ξέρουν να διεκδικούν ,όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης , θα καταφέρουμε να κάνουμε την πρώτη θητεία  εύκολη και αποδοτική! Με ανθρώπους που διακατέχονται από αγωνιστικότητα, αντοχή, πείσμα, εμπειρία και αγάπη για τον τόπο τους!» Αναφέρθηκε, επίσης , ενδεικτικά σε έργα που αφορούν άμεσα την περιοχή της Αξιούπολης και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί με τον ζήλο που τον διακρίνει  για την διεκδίκησή τους , ζητώντας από όλους μια ισχυρή ψήφο νίκης!

Ο Χρ. Γκουντενούδης από τις Μουριές
Τελευταία κεντρική ομιλία
πριν τη νίκη της Κυριακής
Την Παρασκευή 29/10  το απόγευμα , ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού, περιόδευσε στο Ν. Μυριόφυτο, το Μυριόφυτο, την Αγ. Παρασκευή και επισκέφθηκε τον Σ.Σ. Μουριών όπου πραγματοποίησε κεντρική ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου παρουσία πολιτών του Δήμου. Τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Μουριών κ. Σάββας Αργυρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μ. Μοσχοίδης και κ. Γ. Πεγκλίδης,  ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο πολιτευτής  της ΝΔ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Γαλλικού κ. Γιώργος Θεοδωρίδης,  η Αντινομάρχης Κιλκίς κ. Γιώτα Μαρινίδου, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Κιλκίς κ. Σάββας Καρυπίδης , Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών Συμβουλίων και πολλοί δημότες.
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Χρήστος Γκουντενούδης, αναφέρθηκε ότι η επιλογή του να πραγματοποιήσει την  τελευταία κεντρική ομιλία του, από όλες των Καποδιστριακών Δήμων ,  στις Μουριές ήταν  συνειδητή . « Δεν είναι τυχαίο» είπε ,« που επιλέξαμε το δήμος σας για να κλείσουμε τον κύκλο των ομιλιών μας . Ένας δήμος που πέρα από τις φυσικές ομορφιές και τους αξιόλογους ανθρώπους του, ξέρει να δίνει αγώνες και να φέρει νικηφόρα αποτελέσματα…»
Αναφέρθηκε , μεταξύ άλλων , στα έργα και τις υποδομές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Συνδυασμού του και αφορούν την περιοχή του Δήμου Μουριών , δίνοντας έμφαση στη μετατροπή του οδικού δικτύου  σε ταχεία κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Προμαχώνας, την υδάτινη αξιοποίηση της Λίμνης Δοϊράνης , τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής κ.α. Έργα , που θα διεκδικηθούν  με όλες τις δυνάμεις , αντιλαμβανόμενοι  τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην πρώτη θητεία.