Quantcast
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023, 8:51:35 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 14:30

Απολογισμός πεπραγμένων της τριετίας από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Χατζημλάδη

Μία νέα “σελίδα” στην ιστορία του Επιμελητηρίου Κιλκίς άνοιξε τον Απρίλιο του 2019, όταν, με την ανάληψη των καθηκόντων μας, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τον νευραλγικό τομέα της επιχειρηματικότητας στο νομό Κιλκίς και, κατά συνέπεια, της κοινωνικής συνοχής.

 

            Μέσα σε αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες που πρόσθεσαν περισσότερα βάρη στην “πλάτη” των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκαλούσαν τριγμούς στην δραστηριότητα των μελών μας.

            Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας, ήμασταν και παραμένουμε – με καίριας σημασίας δράσεις/έργα/παρεμβάσεις -  στήριγμα για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που επλήγησαν από  την οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών και την πανδημία του κορονοϊού.

            Υπό αυτό το πρίσμα καθίσταται σαφές ότι, η ανάγκη ύπαρξης του κέντρου αναφοράς της επιχειρηματικότητας στο νομό Κιλκίς, του Επιμελητηρίου Κιλκίς, αναμφίβολα, είναι περισσότερο επιτακτική και ουσιαστική από ποτέ.

            Από την οικονομική κρίση του 2009 όταν επιβλήθηκαν δυσβάσταχτοι, εξοντωτικοί για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μνημονιακοί συντελεστές  (όπως ο υψηλός ΦΠΑ 24% ,φορολογικές και εργοδοτικές εισφορές, καθώς και συντελεστές πολύ μεγαλύτεροι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές, ανεπτυγμένες χώρες)μέχρι και σήμερα, το Επιμελητήριο Κιλκίς αγωνίζεται για την επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν την τοπική οικονομία.

            Έπειτα από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού επιστρατεύσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των μελών μας που λύγισαν υπό το βάρος των υποχρεώσεων και του αρνητικού αντίκτυπου της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

            Τα μέλη μας δεν είναι αριθμοί ή στατιστικά στοιχεία που απλώς καταγράφονται. Είναι φίλοι, συγγενείς μας, συμπολίτες μας που πάλεψαν, αγωνίστηκαν, δημιούργησαν, και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση, όταν δοκιμάστηκαν σκληρά και δέχθηκαν καίριο πλήγμα στη δραστηριότητά τους.

            *Αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου  προσφέροντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα ανταγωνιστικά πρότυπα, σε μία εξελισσόμενη παγκόσμια οικονομία.

            *Αναδεικνύουμε, μέσα από πρωτοβουλίες στην ιστορία του επιμελητηριακού θεσμού το νομό Κιλκίς ως προορισμό προσέλκυσης επενδυτικού κεφαλαίου.  Η δυναμική μας, η προσήλωσή μας στον στόχο είναι ουσιαστική και σ΄αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε.

            Οφείλουμε –ως θεσμικός φορέας-  και το πράττουμε, να προστατεύσουμε όχι μόνο τα συμφέροντα των μικρομεσαίων και των επαγγελματιών που τους έχει κατατροπώσει η βαρύτατη φορολογική πολιτική, αλλά και την ίδια τη συνοχή της κοινωνίας.

            Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Επιμελητηρίου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να διαθέτω όλες μου τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων μας.

----------------------

Εισαγωγικό σημείωμα

            Η γεωστρατηγική θέση του νομού Κιλκίς και το φυσικό τού περιβάλλον  είναι μια αστείρευτη πηγή επιχειρηματικών δυνατοτήτων. Υπάρχουν αρκετοί τομείς, κλάδοι και δραστηριότητες, με εξωστρεφή προσανατολισμό και περιθώρια ανάπτυξης. Τα δεδομένα αυτά αποτελούν, άλλωστε στέρεη βάση για το εγχείρημα της έκδοσης του Επενδυτικού Οδηγού, μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου την οποία στηρίζει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

            Ο Επενδυτικός Οδηγός μπορεί να συμβάλλει και στην προσέλκυση/εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος από εταιρείες/εταιρικά σχήματα από ισχυρές οικονομίες. Αυτό άλλωστε, κατέστη σαφές και από τις επισκέψεις – για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού μας – διπλωματικών αντιπροσωπειών ισχυρών οικονομικών δυνάμεων στο νομό μας. Οι επισκέψεις αυτές ήταν το αποτέλεσμα του εξωστρεφούς προσανατολισμού της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και της επικοινωνίας των πλεονεκτημάτων του νομού προς αγορές, οι οποίες μπορούν, δυνητικά, να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή μας.

            Πρόκειται για τις επισκέψεις της γενικής προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κας. Elizabeth Lee, της γενικής προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κας. Σίβυλλα Μπέντικ η οποία συνοδευόταν από τον διευθυντή του παραρτήματος Β. Ελλάδος Γεώργιο Θεοδωράκη και του Εμπορικού Ακόλουθου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ahmet Erdogan.

            Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς με τη Διοίκηση της  ΔΕΘ – HELEXPO.

            Η Επιμελητηριακή κοινότητα του Κιλκίς είναι και θα παραμείνει πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την έξοδο της από την κρίση, ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας και πλούτου. Στόχος να μπορέσουμε να κρατήσουμε στην περιοχή μας, τους νέους, το πιο δημιουργικό κεφάλαιο και, παράλληλα, να απορροφήσουμε τους όποιους κραδασμούς αποσταθεροποιούν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

            Σ’ αυτό το πλαίσιο κινηθήκαμε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και σ’ αυτό παραμένουμε προσηλωμένοι, ενισχύοντας την παρουσία του Επιμελητηρίου στη ψηφιακή εποχή, έχοντας ως πρότυπο σύγχρονα ευρωπαϊκά επιμελητήρια, ως κέντρα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών.

            Το Επιμελητήριό μας ανταποκρίθηκε άμεσα και στο ακέραιο στις απαιτήσεις παροχής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην πανδημία. Ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης πορείας εκσυγχρονισμού που πετύχαμε (ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, Ψηψιακή αναβάθμιση Επιμελητηρίου Κιλκίς).

            Γνωρίζουμε ότι το στοίχημα είναι μεγάλο. Συνεχίζοντας το μοντέλο της άριστης συνεργασίας Διοίκησης, προσωπικού και μελών, είμαστε βέβαιοι ότι θα το κερδίσουμε.

            Υπό αυτό το “πρίσμα”, παρουσιάζουμε ορισμένες από τις βασικές μας δράσεις/ενέργειες/πρωτοβουλίες/εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε την περίοδο μετά τον Απρίλιο του  2019 (αλλαγή Προέδρου Επιμελητηρίου).

 

*ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ   (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019-ΜΑΙΟΣ 2022)

            Οι προτάσεις του Επιμελητηρίου για την επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν την επιχειρηματική κοινότητα του νομού Κιλκίς παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Χατζημλάδη.  Ορισμένα απ’ αυτά είναι η προσβασιμότητα με ασφαλές οδικό δίκτυο από και προς το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και τους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων, Δοϊράνης και Προμαχώνα, η σύνδεση της ΒΙΠΕ Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η οργάνωση των περιοχών βιομηχανικών συγκεντρώσεων σε επιχειρηματικά πάρκα, η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.

            Με γνώμονα την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη στην επιχειρηματική δραστηριότητα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου υπογραμμίζει – με πληθώρα επιστολών της – καθώς και με συναντήσεις -  με τους συναρμόδιους υπουργούς κι προέδρους φορέων – την επιτακτική ανάγκη διευθέτησης τους.

Ενδεικτικά:

            *Επιστολές στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας με θέματα, μεταξύ των οποίων: «Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων», «Οριζόντια επέκταση των μέτρων προστασίας των  επιχειρήσεων», «Συμπερίληψη ΚΑΔ στις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις», «Έκδοση υπουργικής απόφασης για χορήγηση ΚΑΕ στο Επιμελητήριο Κιλκίς», «Υπερβολικές αυξήσεις τραπεζικών συναλλαγών», «Λειτουργία (συγχώνευση) του Τελωνείου Κιλκίς», «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών», «Αναθεώρηση μέτρων για την λειτουργία του Λιανεμπορίου και Εστίασης, «Αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια», Παρεμπόριο, Βιωσιμότητα των επιχειρήσεων «Σχολών Οδήγησης», «Διαγωνισμών σίτισης των Προσφύγων και Μεταναστών στη Ν. Καβάλα», κ.ά.

            Στο πλαίσιο των δράσεων και των ενεργειών μας για την ανάκαμψη της τοπικής αγοράς και της στήριξης της επιμελητηριακής κοινότητας, παραμένουμε σε  συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με κυβερνητικά στελέχη.

            Επίσης, δυναμική ήταν και παραμένει η ενεργή συμμετοχή με καίριες επισημάνσεις /τοποθετήσεις/προτάσεις του Προέδρου και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου σε εκδηλώσεις συλλογικών οργάνων, όπως της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, σε ημερίδες και συνέδρια που εξετάζουν τα “σενάρια” και τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και τον ουσιαστικό ρόλο των Επιμελητηρίων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

            Ενδεικτικά αναφέρονται συμμετοχές και εκπροσωπήσεις του φορέα σε διαδικτυακές ημερίδες ευρωβουλευτών, σε συνδιασκέψεις Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, Θεματικές Επιτροπές  της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων για το Προσφυγικό και τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σύλλογο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος κλπ.

            Στο ίδιο “πνεύμα” κινήθηκαν και οι συναντήσεις με τους βουλευτές του νομού,  στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς και οι επιχειρήσεις, γραπτές “παρεμβάσεις” σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας υποκαταστημάτων τους στα αστικά κέντρα του νομού.

            Η ενδυνάμωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων ήταν – και παραμένει – κυρίαρχη προτεραιότητα των δράσεων και των παρεμβάσεων του Επιμελητηρίου και προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος και η διοίκηση του Επιμελητηρίου , με επιστολές τους  προς τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας ζήτησαν τη μείωση των Δημοτικών Τελών των επιχειρήσεων (φυσικά και νομικά πρόσωπα), ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Δήμων και τη λήψη μέτρων στήριξης υπέρ των επιχειρήσεων.

            Επιπροσθέτως -και παρά τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19- οι εκδηλώσεις ενημέρωσης των μελών μας που έγιναν μέσω του Διαδικτύου για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τα θέματα της επιστρεπτέας προκαταβολής του προγράμματος “Γέφυρα”, αλλά κι άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών της, λειτούργησαν ως “κυματοθραύστης” των όποιων αρνητικών οικονομικών δεδομένων αποτελούσαν πλήγμα της επιμελητηριακής κοινότητας.

            Εξάλλου, το Επιμελητήριο παρείχε  εξατομικευμένη υποστήριξη με τ’ ιδίαν συναντήσεις για χρηματοδοτικά εργαλεία και ΕΣΠΑ σε σημαντικό αριθμό  επιχειρήσεων-μελών , καθώς και προαξιολόγηση  και ενημέρωση επιχειρήσεων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία».

            Στο “πεδίο” της συστράτευσης των φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις – μέλη του παρέδωσε σημαντικό νοσοκομειακό υλικό και εξοπλισμό  στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας,  καθώς και είδη καθαριότητας στο Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.

            Σημαντική, επίσης, υπήρξε και η αρωγή του Επιμελητηρίου προς το 2ο ΕΠΑΛ για τη λειτουργία του Εργαστηρίου Πληροφορικής, ως εξεταστικό πιστοποιημένο Κέντρο.

 

*ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

            Η παρουσία του Επιμελητηρίου στην υπό διαμόρφωση οικονομική συγκυρία είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς η συμμετοχή του Φορέα ( Προέδρου, Διοίκησης και μελών του) με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρηματικού προσανατολισμού σε μία νέα πιο βιώσιμη κατεύθυνση, ήταν και παραμένει ιδιαίτερα δυναμική και αποτελεσματική.

Ενημέρωση γενική ή εξατομικευμένη επιχειρήσεων- Μελών, Επαγγελματικών Συλλόγων, ΜΜΕ, ιστοσελίδας του Φορέα και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, για Προγράμματα, Εκθέσεις, Διαγωνισμούς, Δράσεις, Ενέργειες, Συναντήσεις, Ημερίδες, Εκδηλώσεις και συμπερασματικά ό,τι άπτεται της επιχειρηματικότητας.

 

*ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Γ.Ε.ΜΗ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ (Υ.Μ.Σ.)

Τα έτη 2019-2020-2021 πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Μητρώο του Επιμελητηρίου Κιλκίς

 • Εγγραφές νέων επιχειρήσεων: 550
 • Διαγραφές επιχειρήσεων: 427

Τα ίδια έτη υποβλήθηκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο οι κάτωθι αιτήσεις:

 • Καταχωρίσεις μεταβολών: 2719
 • Πιστοποιητικά / καταστατικά: 4853

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ 2019 -2021

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

            Την προαναφερθείσα περίοδο υλοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν τα έργα COCREATE (χρηματοδοτήθηκε από Interreg MED και το  EMPOYOUTH (χρηματοδοτήθηκε από Interreg Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα –ΔτΒΜ)      

Αναλυτικότερα:

 • “COCREATE”

Η έγκριση του έργου  “COCREATE”,  έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg MED, με επικεφαλής το Επιμελητήριο της Βενετίας.

Στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει την γόνιμη αλληλεπίδραση μεταξύ των δημιουργικών βιομηχανιών και των παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας, συμβάλλοντας στην δοκιμή καινοτόμων και δημιουργικών μεθοδολογιών και εργαλείων σε cluster επιχειρήσεων, επιχειρήσεις και φορείς χάραξης πολιτικής ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον μεσογειακό χώρο.

Στο έργο, εκτός από το Επιμελητήριο Κιλκίς, συμμετείχαν οι ακόλουθοι φορείς:

 • CHAMBER OF COMMERCE, INDUSTRY, CRAFTS AND AGRICULTURE OF VENICE ROVIGO DELTA – LAGUNARE (IT)
 • REGION OF VENETO (IT)
 • KIM GLOBAL (SP)
 • SECARTYS (SP)
 • IAT (SP)
 • TVT INNOVATION (FR)
 • JOZEF STEFAN INSTITUTE (SI)
 • MADAN PARQUE (PT)
 • CHAMBER OF KILKIS (GR)
 • READ SA (GR)
 • REGIONAL DEVELOPMENT AGENCY OF ZAGREB (HR)
 • POLITECNICO DI MILANO (IT)
 • “EMPOYOUTH”

            Ο κύριος στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης ήταν να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη δέσμη δράσεων ενίσχυσης επιχειρηματικότητας που θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την υποστήριξη (μη χρηματοδοτικού χαρακτήρα) νέων καινοτόμων ιδεών.  Το έργο εντάχθηκε  στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα – ΔτΒΜ.

            Εταίροι του έργου εκτός από το Επιμελητήριο Κιλκίς είναι: το Επιμελητήριο Σερρών, το Επιμελητήριο Πέλλας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Μπίτολα και η  PREDAplus.

            Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου και μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας είχαν επιλεγεί 120 επιχειρηματικές ιδέες.  Με την ολοκλήρωση του έργου  διοργανώθηκε  διασυνοριακός διαγωνισμός  στον οποίο,  οι 5 από τους αυτούς (μεμονωμένα ή σε ομάδα) που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία προωθήθηκαν σε φορείς χρηματοδότησης, ώστε να λάβουν τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία και να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα.

 

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Εξάλλου, σε διαδικασία υλοποίησης βρίσκονται δύο ακόμη έργα:

 • BRENDA - Digital gastronomy routes

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία διαδραστικών διαδρομών αφήγησης και δυναμικής περιήγησης στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και άλλων πόλεων της Π.Ε. Κιλκίς, με χρήση σύνθετων συστημάτων επαυξημένης πραγματικότητας.

Το έργο συνοψίζεται στα παρακάτω αντικείμενα:

1)        Στη σχεδίαση, δημιουργία και λειτουργία καινοτόμων διαδραστικών διαδρομών αφήγησης (digitaltours) με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Κιλκίς, προοριζόμενων για διαφορετικές κατηγορίες χρηστών, κυρίως επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της πόλης και του Νομού.

2)        Στη σχεδίαση και δημιουργία διαδραστικών παιχνιδιών εξερεύνησης (exploration games) με θέματα από την γαστρονομία και τις παραδοσιακές συνταγές των κατοίκων του Κιλκίς, αλλά και ιστορικά θέματα.

3) Στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας για την υποστήριξη των παραπάνω λειτουργιών

Το έργο είναι στην τελική φάση υλοποίησης, έχει δημιουργηθεί η παιχνιδική πλατφόρμα που λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Έως τον Σεπτέμβριο του 2022 θα έχει την τελική μορφή εμπλουτισμένη με όλα τα επισκέψιμα σημεία, πάνω από 80 μνημεία του τόπου μας, και τις επιχειρήσεις που δείχνουν ενδιαφέρον να συνδεθούν.

Για την προβολή του έργου θα συμμετέχουμε στην PHILOXENIA 2022 και θα διοργανωθεί στον ίδιο χρόνο FΑM TRIP.

 • ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Το έργο Ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων του Επιμελητηρίου Κιλκίς που εντάχθηκε στο ΕΠ:6 - Αξονας:ΑΞ02 - Τίτλος Αξ: Βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών.

Σκοπός του έργου είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η βελτιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο στις επιχειρήσεις, με αμφίδρομη επικοινωνία και δημιουργία ενός δικτύου υπηρεσιών υποστήριξης και πληροφόρησης των επιχειρήσεων.

Η υλοποίηση του είναι σε πλήρη εξέλιξη και προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ

Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει υποβληθεί πληθώρα  νέων έργων στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ERASMUS στρατηγικά σχέδια, COSME, ENIMED, κ.ά.

Παράλληλα σχεδιάζονται ήδη έργα στο πλαίσιο του Interreg Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα – ΔτΒΜ και άλλες αναμενόμενες προσκλήσεις.

Χρήστος Χατζημλάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς