Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:57:06 πμ
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 12:27

Αποσύρθηκε η Σόνια Συμεωνίδου

simeonidou_sonia


Την απόφασή της να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της δημαρχίας Παιονίας ανακοίνωσε στα στελέχη της η Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου. Με την απόσυρσή της και τις προσχωρήσεις και συμμαχίες που εξελίσσονται δημιουργούνται πλέον νέα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό της Παιονίας, σκηνικό που ακόμα τελεί υπό διαμόρφωση. Η κ. Συμεωνίδου ολοκληρώνοντας ένα κύκλο διερευνητικών επαφών και συνεργασιών όλες τις τελευταίες εβδομάδες διαπίστωσε ότι δεν εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις   για την κάθοδο με αξιοπρεπείς όρους στις εκλογές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δήλωση με την οποία συνοδεύει την αποχώρησή της και δημοσιεύουμε αυτούσιο σε διπλανές στήλες, καταγγέλλει παρεμβάσεις πολιτικών μηχανισμών, την επιδιωξη της προσωπικής κυριαρχίας και εν γένει τη διαμόρφωση συνθηκών υπο τις οποίες δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Έτσι το βράδυ της Τετάρτης συγκάλεσε τα στελέχη του υπό συγκρότηση συνδυασμού της και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις διεκδίκηση της δημαρχίας και εξήγησε και τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της να απόσχει από τις εκλογές. Ταυτόχρονα κάλεσε τα στελέχη της να πράξουν κατά συνείδηση.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε ανακλαστικές κινήσεις καθώς τα περισσότερα στελέχη και κυρίως τα προερχόμενα από τους δήμους Αξιούπολης και Ευρωπού συνέχισαν τη διαβούλευσή τους σε μια προσπάθεια αναζήτησης κοινής πορείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα εν λόγω στελέχη θα αναζητήσουν σημεία σύγκλισης με τους υποψήφιους δημάρχους που ανακοίνωσαν ήδη την κάθοδό τους στις εκλογές. Κρίσιμος χρόνο9ς θεωρείται το προσεχές Σαββατοκύριακο όπου και θα ενταθούν οι συναντήσεις και οι βολιδοσκοπήσεις των εκατέρωθεν διαθέσεων για να εξαχθεί – αν είναι δυνατή- μια κοινή θέση περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.