Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:29:04 πμ
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 09:11

Βελόπουλος: Συμβιβάστηκε με το σύστημα των Αθηνών ο Ψωμιάδης

velopoulos


«Η επιλογή μου από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη υπακούει στις ανάγκες των καιρών. Εντός του Νοεμβρίου προωθείται λύση για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους. Θα είναι «Μακεδονία – Βαρντάρσκα» Και πρέπει να ακουστεί η φωνή της αντίστασης στα σχέδια αυτά. Θα είσαι ο μόνος που θα φωνάξει, μου τόνισε. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας.»
Αρκούσε ο πρόλογος αυτός του Κυριάκου Βελόπουλου για να καταστεί σαφές ότι για τον ΛΑ.Ο.Σ. ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θεωρείται πλέον ένας πολιτικός συμβιβασμένος στο σύστημα, ένας πολιτικός που  δεν θα πει ΟΧΙ. Και εξίσου σαφές είναι ότι ο ΛΑΟΣ με την επιλογή του Κυριάκου Βελόπουλου μεταθέτει το παιχνίδι στο γήπεδο που γνωρίζει καλά, εκείνο της πατριωτικής πλειοδοσίας με επίκεντρο την Μακεδονία και τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το όνομα του γειτονικού κράτους.
Ωστόσο στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού Κιλκίς ο κ. Βελόπουλος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η επιλογή έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια. Ο υποψ.  αντιπεριφερειάρχης Άρης Πέντσης Λιβανός και οι  υποψ. Σύμβουλοι Χρήστος Καπετάνιος (απουσίαζε), Παναγιώτης Αποστολίδης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σουζάνα Μαυροπούλου και Κατερίνα Χατζηστογιάννη κατά τον κ. Βελόπουλο επιλέχτηκαν όχι με κομματικά κριτήρια, αλλά με αξιοκρατικά και όπως χαρακτηριστικά είπε «Αν ο λαός ψηφίσει με αξιοκρατικά κριτήρια τότε αντιπεριφερειάρχης στο Κιλκίς θα εκλεγεί  ο Άρης Πέντσης.
Ο μαρασμός της Μακεδονίας δεν είναι τυχαίος. Είναι συνειδητή επιλογή του κέντρου. Δίνει 10 στο κράτος και εισπράττει ένα. Αντίθετα με την Αθήνα που δίνει ένα και εισπράττει 10. Κι ας είναι η Μακεδονία με τη Θράκη που τρέφουν την Ελλάδα. Αν αύριο η Μακεδονία και η Κρήτη στερήσουν την τροφοδοσία η Αθήνα έχει πεθάνει, κατήγγειλε ο κ. Βελόπουλος στη ομιλία του οποίου υπήρχαν πολλές αιχμές κατά του κ. Ψωμιάδη τον οποίο εγκάλεσε για έλλειμμα αγωνιστικότητας. Έφτασε στο σημείο να ευχαριστήσει την υπουργό παιδείας, την πολιτικό που ευθύνεται για τα απαράδεκτα βιβλία ιστορίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Και ο κ. Βελόπουλος κατέληξε με την προτροπή στους πολίτες να ψηφίσουν τους καλύτερους: Μην περιμένετε από τους πολιτικούς να αλλάξουν την Ελλάδα. Οι πολίτες θα την αλλάξουν. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μην ψηφίσουν τους ίδιους και τους ίδιους.