Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, 5:16:22 μμ
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 20:37

Βεργίδης: Η Περιφέρεια κηρύσσει έκπτωτο τον εργολάβο του δρόμου προς Θεσσαλονίκη. Αδιαπραγμάτευτη η ηθική μου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης απαντά στην επιστολή του γεωπόνου Ιωσήφ Τσακίδη όσον αφορά το δρόμο Νέας Σάντας – Ασσήρου, αλλά και τις αιχμές του κ. Τσακίδη για το αν λέγονταν συνειδητά ψέματα για την πορεία του έργου.


«Η σχέση μου με τους πολίτες του νομού Κιλκίς ήταν και παραμένει σχέση απόλυτης ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.
Σε σχέση με την κατασκευή του έργου που αφορά το τμήμα από Α/Κ Ασσήρου έως Α/Κ Ν. Σάντας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως φορέας υλοποίησης του έργου (με την αρμόδια υπηρεσία της, τη Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Έργων) έχει κινήσει τη διαδικασία για να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος του έργου Αναστηλωτική» ΑΤΕ, καθώς ο ανάδοχος δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές του υποχρεώσεις και το θέμα πλέον βρίσκεται στο αρμόδιο υπουργείο.
Υπηρετώ τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, επί σειρά ετών, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω με γνώμονα το καλό των συμπολιτών μου.
Ως εκ τούτου, είμαι βέβαιος πως οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσές μου γνωρίζουν πως πορεύομαι και στον αυτοδιοικητικό μου βίο με αξιοπρέπεια, ήθος, εντιμότητα και ευσυνειδησία, με αξίες, αρχές και ιδανικά στα οποία δεν έχω κάνει ποτέ -κι ούτε πρόκειται- καμία έκπτωση.
Η καλοπροαίρετη κριτική ή οποιαδήποτε επισήμανση/διαπίστωση και ερώτημα που λειτουργεί ως μοχλός κινητοποίησης/ενεργοποίησης των αντανακλαστικών του αυτοδιοικητικού μηχανισμού είναι πάντα ευπρόσδεκτη και, μάλιστα, απαραίτητη, για τη λειτουργία της κοινωνίας. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για έργα που αφορούν στην ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.
Ωστόσο, είναι λυπηρό να εμφανίζονται “γκρίζα σημεία” που αποτελούν ευθεία προσβολή για μένα και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις για την ποιότητα του χαρακτήρα μου και την ηθική μου ακεραιότητα.
Έχω εκλεγεί για να υπηρετήσω και αυτό κάνω. Με καθαρό βλέμμα θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας.

Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς