Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, 9:45:42 μμ
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 17:06

ΔΕΕΠ Ν.Δ. Ν. Κιλκίς: Επιτυχία η ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Κιλκίς

Ακόμη μια ευχάριστη στιγμή για τον τόπο μας η είδηση ιδρύσεως μιας νέας σχολικής μονάδας. Ο λόγος για το Εσπερινό ΕΠΑΛ που ανακοινώθηκε πριν μερικά μόλις εικοσιτετράωρα.

 

Μετά την επιτυχημένη ίδρυση και λειτουργία Εσπερινών Γυμνασίου και Λυκείου, Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και Πειραματικών σχολείων στην πόλη μας, σειρά έλαβε η λειτουργία Εσπερινής μονάδας ΕΠΑΛ για τους συμπατριώτες μας που επιθυμούν να λάβουν τον απολυτήριο τίτλο αλλά και τις γνώσεις που παρέχονται από την επαγγελματική εκπαιδευτική κατεύθυνση.

Η αδήριτη ανάγκη εμπλουτισμού και αναβάθμισης του μορφωτικού επιπέδου του ανθρώπου, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στον σύγχρονο εργασιακό στίβο, ώθησε την Ελληνική Πολιτεία προς την κατεύθυνση υλοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος της τοπικής ακριτικής μας κοινωνίας, με την λήψη απόφασης από το αρμόδιο Υπουργείο για την λειτουργία Εσπερινού ΕΠΑΛ, τεσσάρων αρχικώς ειδικοτήτων (Μηχανολογίας, Υγείας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πληροφορικής).

Ο νομός Κιλκίς πλέον θα διαθέτει ένα ακόμη Κρατικό σχολικό "εργαλείο" ιδανικό για όλους αυτούς τους συμπατριώτες μας, που εξαιτίας κάποιων προσωπικών δυσκολιών δεν τα κατάφεραν να γίνουν κοινωνοί της λυκειακής εκπαίδευσης όταν έπρεπε. Αποκτώντας έτσι σήμερα μοναδική ευκαιρία ως άνθρωποι να ολοκληρώσουν τον πολύ σημαντικό για τη ζωή τους κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Που όλοι οι πολίτες έχουν ως αναφαίρετο δικαίωμά τους, λαμβάνοντας το απολυτήριο λυκείου, εν προκειμένω, με επαγγελματική κατάρτιση.  

Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους συμπατριώτες μας που θα φοιτήσουν και θα αποκτήσουν τις πολύτιμες επαγγελματικές γνώσεις, οι οποίες θα τους καταστήσουν έτοιμους για μια νέα αρχή στη ζωή τους. Προσφέροντάς τους ικανά εφόδια να ανταποκριθούν στις προκλήσεις ενός κόσμου που ταχύτατα αλλάζει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΕΠ Ν.Δ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Μηνάς Παπαδόπουλος

Ο  ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης