Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:54:54 μμ
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 14:07

Δέσμευση Στέφανου Τσιόνκη για Δημοτική Επιτροπή Εργασίας

tsionkis


Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στον τομέα της εργασίας και με τις οποίες η κοινωνία του Δήμου μας καλείται να συμφιλιωθεί, χωρίς βέβαια και να το επιθυμεί, επιβάλλουν σε μας που διεκδικούμε την εφαρμογή του Καλλικράτη, να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας και προς αυτήν την κατεύθυνση.
Προσδοκούμε από τους πολίτες του Δήμου μας να μας εμπιστευθούν: 1) την Ορθή διαχείριση της Δημόσιας περιουσίας, 2) την προστασία και την βελτίωση του Περιβάλλοντος, 3) την εξυπηρέτησή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και 5) την εν γένει Κοινωνική, Πολιτιστική και Οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Παιονίας.
Είναι γνωστό  σε όλους ότι η Δημοτική αρχή δεν έχει την αρμοδιότητα και φυσικά καμία δυνατότητα για να θεσμοθετήσει μέτρα κατά της ανεργίας. Όμως επιβάλλεται να έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση για να διερευνήσει τις προϋποθέσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας! Η ανάλυση των πραγματικών δεδομένων της Κοινωνίας και της Οικονομίας του Δήμου μας, οι διαπιστώσεις που θα προκύψουν και οι προτάσεις που θα διαμορφωθούν μπορούν να αποτελέσουν για τα επόμενα χρόνια την Στρατηγική για την καταπολέμηση της ανεργίας στον Δήμο μας. Μία στρατηγική για να παίρνουν υπ’ όψιν τους όλοι οι παραγωγικοί, κοινωνικοί και αναπτυξιακοί φορείς του Δήμου, του Νομού αλλά και της Περιφέρειας σε κάθε σχεδιασμό και προγραμματισμό των δράσεών τους.  Η Παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας και της Αγοράς αναμφισβήτητα επιφέρει συσσώρευση του πλούτου στα χέρια των ολίγων σε παγκόσμιο επίπεδο, με άμεσες επιπτώσεις στα ευρύτερα Λαϊκά στρώματα και με κυρίαρχη επίπτωση την αύξηση της ανεργίας αλλά και την διαμόρφωση όρων εργασίας σύγχρονου δουλεμπορίου.
Απέναντι  σ’ ότι ζούμε και μέλει να έρθει εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε απλοί θεατές, αλλά επιβάλλεται να προλάβουμε τις εξελίξεις.  Πρέπει να προωθήσουμε διαδικασίες που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας σήμερα και την  αναχαίτιση των όποιων προβλημάτων θα προκύψουν στο μέλλον.  Η δημιουργία επιτροπής η οποία θα επωμισθεί την ευθύνη συναντήσεων με πολιτικο-κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς του νομού είναι το πρώτο που σήμερα δεσμεύομαι ότι θα αποφασίσουμε ώστε σε ένα εύλογο διάστημα να έχουμε και απτά αποτελέσματα από μια πρώτη προσέγγιση του θέματος.
Αλλά είναι μόνον η ανεργία που μαστίζει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας; Για τον εργαζόμενο  συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας υπάρχουν άραγε;  Ο πέλεκυς της απόλυσης σε πόσα κεφάλια επικρέμεται; Οι αμοιβές των εργαζομένων είναι οι πραγματικές; Η επιμόρφωση των εργαζομένων σε ποιο επίπεδο βρίσκεται; Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι; Τι περιμένουν οι εργαζόμενοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Η επιτροπή πρέπει να μας το πει! Εμείς οφείλουμε να το σεβαστούμε, να σχεδιάσουμε τις δράσεις μας και να προγραμματίσουμε την υλοποίησή τους.

*Τσιόνκης Δ. Στέφανος
Οδοντίατρος – υποψ. Δήμαρχος Παιονίας
Διετέλεσε: Νομαρχιακός σύμβουλος-αναπληρωτής
Νομάρχης-υποψήφιος βουλευτής.
τηλ. Επικοινωνίας: 6944716681 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.