Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:45:43 μμ
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 18:30

Διαμαρτυρία Λιάρτση για εξαίρεση επαγγελματιών

liartsi


Την έντονη αντίδραση της υποψήφιας Δημάρχου Παιονίας  κ. Αθανασίας Λιάρτση προκάλεσε απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  με την οποία εξαιρούνται μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής του δήμου από τη δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Σε επιστολή της προς τη διοίκηση του Επιμελητηρίου η κ. Λιάρτση προσκαλεί να ενώσει το επιμελητήριο την φωνή του με τη φωνή διαμαρτυρίας των θιγόμενων επαγγελματιών.
Ιδού τι αναφέρει:
Κύριε Πρόεδρε
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από εμπόρους και επαγγελματίες της περιοχής μας τον  αποκλεισμό τους από  ενισχυτικές παρεμβάσεις στις εμπορικές – βιοτεχνικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στη σημερινή έδρα του Δήμου Πολυκάστρου.
Θεωρούμε ότι η σχετική απόφαση που υπεγράφη από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο πλαίσιο του Μέτρου 3.12 (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ‘’Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων) αδικεί κατάφωρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας στερώντας τις το δικαίωμα να αναπτύξουν και να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εξαιρείται από τις ευεργετικές δράσεις του εν λόγω Μέτρου, το Πολύκαστρο, ένα αμιγώς εμπορικό και μεταποιητικό κέντρο  όπου  συγκεντρώνεται περίπου το 70% ανάλογων δραστηριοτήτων.
Υπό το βάρος των σημερινών συνθηκών, όπου η εθνική μας οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης και οι Μ.Μ.Ε δίνουν καθημερινώς αγώνα επιβίωσης σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες,  η Πολιτεία και τα εντεταλμένα της όργανα  οφείλουν και  να  επιδείξουν   μεγαλύτερη ευαισθησία, να στηρίξουν ενεργά και να προστατεύσουν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας.
Ως Υποψήφια Δήμαρχος Παιονίας και εκπροσωπώντας τα Μέλη του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ διαμαρτύρομαι εντονότατα για την  εξαίρεση των Μ.Μ.Ε του Πολυκάστρου από τη ρύθμιση αυτή και σας καλώ να ενώσετε μαζί μας τις φωνές διαμαρτυρίας και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της αδικίας.