Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 7:19:21 μμ
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 17:17

Δηλώσεις Γ. Φραγγίδη κατά των ναρκωτικών και της απόφασης κατά τωναμβλώσεων στις ΗΠΑ

«26 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και την παράνομης διακίνησής τους»

Η 26η Ιουνίου, ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το μοναχικό ταξίδι των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και των οικογενειών τους.

 

Οι αναχρονιστικές πρακτικές της πολιτείας είναι συχνά τιμωρητικές, με ολέθριες συνέπειες και οδηγούν, δυστυχώς, στην αύξηση των θανάτων, της παραβατικότητας, του εγκλήματος του λαθρεμπορίου αλλά και της κοινωνικής αδικίας.

Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί ένα ζήτημα δημόσιας υγείας, ο τρόπος αντιμετώπισής του άπτεται των ανθρώπινων δικαιωμάτων και δεν μπορεί να εστιάζεται στην ποινική καταστολή.

Η δραματική περιστολή των δημοσίων δαπανών στο χώρο των ψυχοδραστικών ουσιών έχει φέρει σε αδιέξοδο μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Άλλωστε, τα χρόνια της πανδημίας όρθωσαν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια για τους χρήστες, μιας και η εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση θεραπευτικών προγραμμάτων υπήρξε δυσχερής έως αδύνατη.

Η συνύπαρξη μάλιστα, λοιμώξεων HIV, ηπατίτιδας C και αστεγίας έχει προκαλέσει μια θλιβερή εκτόξευση της θνησιμότητας.

Χρειάζονται βιώσιμες πρακτικές και στοχευμένες πολιτικές κατά της διακίνησης των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος. Απαιτούνται νομοθετικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων πρόληψης και αποτοξίνωσης των χρηστών.

Είναι ευθύνη της πολιτείας να απλώσει το χέρι, να προσφέρει την ελπίδα και τη δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

 

«Επιστροφή στο Μεσαίωνα η απόφαση κατά των αμβλώσεων στις ΗΠΑ»

Η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ακύρωσε μία απόφαση ορόσημο για το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση, είναι μια πράξη οπισθοχώρησης και διχασμού, που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η απαγόρευση της πρόσβασης στην άμβλωση δυστυχώς δεν την αποτρέπει, αλλά αντίθετα την καθιστά πιο επικίνδυνη και πιο θανατηφόρα, για όσους την επιλέγουν.

Είναι μια κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και δείχνει πως τα στερεότυπα και οι ανισότητες απέναντι στις γυναίκες εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

Βουλευτής Κιλκίς - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ