Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:20:12 μμ
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 09:08

Δημοκρατική Αριστερά : Κρατική μέριμνα για κοινωνικές δομές

dimokratiki_aristera


«Η πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» στους Δήμους του Νομού Κιλκίς ανέδειξε ένα σοβαρό πρόβλημα στο χώρο των Κοινωνικών Δομών που σήμερα λειτουργούν οι πρωτοβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σ’ όλη τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κιλκίς της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Πρόκειται για δομές που στόχο έχουν να συνδράμουν το άνθρωπο που βρέθηκε να αντιμετωπίζει τη ζωή με τα προβλήματά της μόνος του και πολλές φορές χωρίς πόρους και φροντίδα από κανέναν.
Πρόκειται για εργαζόμενους, που χρόνια τώρα κρατούνται όμηροι της κρατικής αδιαφορίας και συνεχίζουν, κάτω από απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες με καθυστερήσεις μισθών και καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας, να προσφέρουν χαμόγελο και πολύτιμη συνδρομή σε συνανθρώπους μας που, όντας κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους, δίνουν μόνοι τους τη μάχη της επιβίωσης.
Το κόμμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συμπαραστέκεται στον αγώνα αυτών των εργαζόμενων και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για:
- Να μεταφερθούν οι σήμερα λειτουργούσες κοινωνικές δομές στη δικαιοδοσία των Δήμων και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους Δήμους και όχι με τις δημοτικές επιχειρήσεις.
- Να ληφθεί κρατική μέριμνα ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σημερινών κοινωνικών δομών και να δημιουργηθούν και νέες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των νέων διευρυμένων Δήμων του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
- Να σταματήσει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τις δαπάνες για Κοινωνική Προστασία του πολίτη σαν περιττό έξοδο που θα πρέπει να καταργηθεί, κατ’ εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας. Οφείλουμε να δώσουμε όλοι τη μάχη της αύξησης των δαπανών για κοινωνική πολιτική με στόχο την προστασία του κάθε πολίτη από την ανελέητη επίθεση που δέχεται σήμερα».