Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:05:46 μμ
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 19:47

Δημοκρατική επιλογή την Κυριακή στο Κιλκίς

terzidis


Από το  συνδυασμό «Κιλκίς – Ισχυρός Δήμος» του κ.Δ. Τερζίδη  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – πρόσκληση:Χαιρετίζουμε όλες τις Κιλικισιώτισσες και τους Κιλκισιώτες, δημότισσες και δημότες του νέου μεγάλου μας δήμου, που με τη συμμετοχή τους στις πρώτες εκλογές της νέας εποχής για την Αυτοδιοίκηση, διατράνωσαν τη θέλησή τους ν’ αγωνιστούν για έναν δήμο δημοκρατικό, σύγχρονο και ισχυρό, για μια δημοτική αρχή που θα εκφράζει τις νέες προοδευτικές αντιλήψεις για την Αυτοδιοίκηση και θα εγγυάται τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και της οικονομικής συνεισφοράς των δημοτών.
Χαιρετίζουμε, επίσης, όλους εκείνους τους συνδημότες μας που επέλεξαν ν’ απόσχουν απ’ την εκλογική διαδικασία, για να εκφράσουν έτσι τις απογοητεύσεις τους απέναντι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς τους και τους κατανοούμε. Τους καλούμε, όμως, αυτή τη κρίσιμη ώρα, και αφού το μήνυμα που έχουν στείλει παραλήφθηκε απ’ τους αποδέκτες του, να συστρατευτούν μαζί μας στον ωραίο αγώνα για έναν δήμο της διαφάνειας, της προόδου και της ανάπτυξης.
Με την ψήφο τους, την πρώτη Κυριακή των εκλογών, η πλειοψηφία των δημοτών του νέου Δήμου Κιλκίς αντιστάθηκε στις σειρήνες της οπισθοδρόμησης και της διαφθοράς, που επιζητούσαν πάση θυσία «νίκη από τον πρώτο γύρο». Γύρισε την πλάτη του στα κενά περιεχομένου επιχειρήματα και αρνήθηκε αποφασιστικά να συναινέσει να ανακηρυχτεί η φαυλότητα νικητής των εκλογών.
Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών έδειξαν ότι οι αντίπαλοί μας δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο τους, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, που είχαν στη διάθεσή τους. Οι ψεύτικες υποσχέσεις, οι ωμοί εκβιασμοί και οι δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα δεν πέρασαν.
Σε μας τώρα, σ’ όλες τις δυνάμεις της δημοκρατικής πολιτικής συμπεριφοράς, της προοδευτικής αντίληψης για την Αυτοδιοίκηση και της διαφανούς οικονομικής διαχείρισης, απομένει να δώσουμε την τελειωτική μας απάντηση, την ερχόμενη Κυριακή.
Η συστράτευση όλων αυτών των δυνάμεων και όλων των δημοτών που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου μας, αποτελεί την μεγάλη εγγύηση για μια περήφανη νίκη του λαού του Κιλκίς.
Την ερχόμενη Κυριακή πρέπει ν’ απαντήσουμε όλοι στο ερώτημα, τι δήμο θέλουμε.
Θέλουμε ένα δήμο της νομής των λαφύρων της εξουσίας ή ένα δήμο του δημοκρατικού σχεδιασμού και της συμμετοχής όλων των ενεργών πολιτών ανεξάρτητα από πολιτικές ή ιδεολογικές προτιμήσεις.
Θέλουμε έναν δήμο που θα ενεργεί με βάση την πελατειακή αντίληψη, την εξυπηρέτηση ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων και την εξόφληση προεκλογικών γραμματίων ή έναν δήμο που σχεδιάζει με βάση τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες του μέλλοντος ;
Θέλουμε έναν δήμο που θ’ αποτελεί άντρο κακοδιαχείρισης, κατασπατάλησης και ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος ή έναν δήμο της διαφάνειας, του ήθους και της αξιοπρέπειας?
Θέλουμε έναν δήμο των «σαρανταπενταριών» ή ένα δήμο των μεγάλων αναπτυξιακών έργων?
Είμαστε βέβαιοι ότι οι δημότες του Κιλκίς επιλέγουν τη δεύτερη λύση, που αποτελεί εγγύηση για το μέλλον μας. Την ερχόμενη Κυριακή θα συναντηθούμε όλοι μαζί στις κάλπες της οριστικής επιλογής. Αυτής, που θ’ ανοίξει το δρόμο για ένα φωτεινό μέλλον στο νέο, μεγάλο και ισχυρό Δήμο Κιλκίς.