Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 8:48:25 μμ
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 10:08

Δραγανίδης "Θέλουμε τη γυναίκα ισότιμο πολίτη στις αποφάσεις μας για το δήμο Παιονίας"

draganidis


Σε κλίμα αισιοδοξίας για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, πραγματοποιήθηκε ε χθες Πέμπτη το απόγευμα  ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Παιονίας Χρήστου Δραγανίδη σε συγκέντρωση γυναικών που στηρίζουν το Συνδυασμό «Παιόνων Πολιτεία».
Στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου, που γέμισε ασφυκτικά  από δημότισσες του νέου δήμου Παιονίας και παρουσία των υποψηφίων γυναικών συμβούλων σε δημοτικά και τοπικά συμβούλια  ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Δραγανίδης μίλησε για την ανάγκη μιας ουσιαστικής παρουσίας της γυναίκας στο κέντρο λήψης των αποφάσεων και ζήτησε από τις παρευρισκόμενες να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ώστε να αποφασίσουν με την ψήφο τους για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου.
Ο κ. Δραγανίδης λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει την ομιλία του, προσέφερε σε όσες βρέθηκαν στην αίθουσα  από ένα τριαντάφυλλο, ως πράξη εκτίμησης και σεβασμού ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται την γυναικεία ευαισθησία και παράλληλα τόνισε πως οι γυναίκες δεν πρέπει να αποτελούν ξεχωριστή κοινωνική ομάδα, αλλά να συμμετέχουν ισότιμα ως πολίτες στην διοίκηση και την αναπτυξιακή πορεία ενός τόπου.
Στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του, τονίζοντας πως πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα η γυναικεία επιχειρηματικότητα και η αγροτουριστική δραστηριότητα, ενώ μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας τμήματος Κ.Α.Π.Η. που θα συμμετέχουν οι γυναίκες και θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για θέματα υγείας κ.λπ. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η τρίτη ηλικία έχει ακόμη να δώσει πολλά τόσο σε επιπεδο γνώσεων και εμπειριών όσο και συμμετοχής σε μια σειρά από δραστηριότητες.
Επίσης μίλησε για την πρόθεσή του να αξιοποιήσει προγράμματα χρηματοδοτούμενα μέσα από τα οποία θα στηρίξει την απασχόληση, τη δημιουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών καθώς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ενισχύοντας τον παρεμβατικό ρόλο του δήμου ασκώντας κοινωνική πολιτική και παρέχοντας υπηρεσίες φροντίδας και απασχόλησης.
Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Χρήστος Δραγανίδης παρουσίασε τις υποψήφιες γυναίκες του Συνδυασμού του και ευχήθηκε σε όλους καλό αγώνα ζητώντας παράλληλα να δώσουν η κάθε μια,  τη δική της μάχη ξεχωριστά αλλά και συλλογικά για το καλό του τόπου.
Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει στην τοπική κοινωνία  μετατρέπεται σε απόφαση στήριξης  στο Χρήστο Δραγανιδη  και στο Συνδυασμό του που έχει παρουσιάσει όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου συνέπεια, υπευθυνότητα και ρεαλιστικές προτάσεις για το μέλλον της Παιονίας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Το πρόγραμμά του για το υπόλοιπο της προεκλογικής περιόδου όπου περιλαμβάνονται και οι κεντρικές ομιλίες έχει ως εξής:
Τρίτη 2 Νοεμβρίου  2010
5:30 μ.μ. : Επίσκεψη στους οικισμούς Πλατανιά, Κορώνα, Ειρηνικό, Μεταμόρφωση    
7:00 μ.μ. Ομιλία κεντρική στην Ποντοηράκλεια
Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010
Ώρα 7:00 στη Γουμένισσα
Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
10:00 π.μ. : Επίσκεψη στην αγορά Άσπρου
7:00 Ομιλία κεντρική στο Πολύκαστρο
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010
7:00 Ομιλία κεντρική στην Αξιούπολη