Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 8:06:15 μμ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 19:45

Ένα βήμα πριν τελική επιλογή του αναδόχου κατασκευαστή του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς

Πέντε είναι οι εταιρείες-κολοσσοί  που έχουν προεπιλεγεί με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για το Έργο: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΜΕΣΩ Σ.Δ.Ι.Τ».

 

Οι τέσσερις εξ αυτών είχαν ήδη προεπιλεγεί από τις 28 Απριλίου 2022, πάντα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, και  είναι οι εταιρείες: ΑΒΑΞ α.ε, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Σε αυτές προστίθεται ύστερα από υπουργική απόφαση της 11ης Ιουλίου 2022 η εταιρεία ΤΕΚΑΛ  Α.Ε. καθώς κρίθηκαν επαρκή τα επανορθωτικά μέτρα αναφορικά με τον λόγο αποκλεισμού της από την παραπάνω διεθνή διαγωνιστική διαδικασία. Αντίθετα τα επανορθωτικά μέτρα που υπέβαλε η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ για τον αποκλεισμό της κρίθηκαν μη επαρκή κι έτσι αποκλείστηκε οριστικά.

Το επόμενο και τελικό βήμα πλέον είναι η επιλογή με μορφή διαγωνιστικών προσφορών  των τελικών αναδόχων των τεσσάρων έργων, μεταξύ των οποίων και το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς. Η επιλογή του αναδόχου εκτιμάται ότι θα γίνει  τον προσεχή Οκτώβριο.