
Από την ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Παιονίας ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Δραγανίδης έστειλε το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, μιλώντας σε εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό κέντρο της πόλης. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα που αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συνδυασμού και του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Δραγανίδη, το κλίμα ήταν ενθουσιώδες και ορατή η αισιοδοξία για την θετική έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών.
Στην ομιλία του ο Χρήστος Δραγανίδης αναφέρθηκε στο στις βασικές Αρχές του Συνδυασμού του που «αποτελείται από πρόσωπα, άξια, ικανά και έντιμα με διάθεση για προσφορά..» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ενώ παρουσίασε και τις βασικές προτεραιότητες που περιγράφονται μέσα στο Σχέδιο Προγραμματικών Δεσμεύσεων που έχει δοθεί με τη μορφή εντύπου στους δημότες του νέου δήμου. «Αυτές οι δεσμεύσεις αποτελούν ένα συμβόλαιο τιμής μεταξύ μας ..» τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε πως στόχος και σκοπός του είναι, η βελτίωση της ζωής των δημοτών και η καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Μίλησε για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου καθιστώντας ουσιαστικά τη Γουμένισσα «συμπρωτεύουσα» της Παιονίας με ενισχυμένες υπηρεσίες και προσωπικό κάνοντας πράξη την αποκέντρωση και το πνεύμα του Σχεδίου Καλλικράτης. Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την πρόκληση που αφορά την ανάπτυξη και την πρόοδο στον τόπο τους, επιλέγοντας αυτούς που πιστεύουν στο θεσμό της αυτοδιοίκησης και θα δώσουν τη μάχη για την επιτυχία του.
«Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε σκληρά πάνω στο πρόγραμμά μας για να φτιάξουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί πιστεύουμε στην αυτοδιοίκηση, πιστεύουμε στις δυνάμεις της περιοχής μας, επενδύουμε στη νέα γενιά και στηριζόμαστε στη γνώση και την εμπειρία των ανθρώπων που μας πλαισιώνουν...» ανάφερε στην ομιλία του προσθέτοντας πώς υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και ικανό ανθρώπινο δυναμικό στο δήμο το οποίο πρέπει να ενεργοποιηθεί.
Αναφερόμενος στις τοπικές πρωτοβουλίες που έχουν προγραμματιστεί, σημείωσε πώς «..η Γουμένισσα είναι μια διαφορετική πόλη, που συνδυάζει το σύγχρονο με το παλιό, την ηρεμία με την ζωντάνια, το φυσικό περιβάλλον με τις παραδόσεις και η οποία πρέπει βρει διεξόδους μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων ώστε να καταστεί κέντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων».
Αναφέρθηκε στην οδική σύνδεση της Γουμένισσας με την ΠΑΘΕ, το οποίο χαρακτήρισε έργο μεγάλης και πολύπλευρης σημασίας για την περιοχή, στην κατασκευή της Περιφερειακής οδού της Γουμένισσας και στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου διασύνδεσης μεταξύ των οικισμών.
Στο τομέα της παιδείας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην δημιουργία νέων αιθουσών στο Γυμνάσιο Γουμένισσας και στη λειτουργία Μουσικού Σχολείου και δεσμεύτηκε να διεκδικήσει σθεναρά τη ίδρυση τμήματος ΤΕΙ.
Χαρακτήρισε έργο άμεσης προτεραιότητας την αποτύπωση και βελτίωση των αγροτικών οδών και στην ενίσχυση του αρδευτικού συστήματος με παράπλευρα έργα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ποιοτικά και γνωστά αγροτικά προϊόντα για τα οποία δεσμεύτηκες να στηρίξει ο δήμος τη δημιουργία ενός δικτύου προβολής και διάθεσης τους στην εγχώρια και όχι μόνο αγορά.
Για ρόλο πρωταγωνιστικό της Γουμένισσας στον πολιτισμό έκανε λόγο ο Χρήστος Δραγανίδης παρουσιάζοντας το σχέδιό του που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου τη θέσπιση Φεστιβάλ Μουσικών Οργάνων την καθιέρωση της Γιορτής Τσίπουρου και Κρασιού ενώ συνέδεσε την πολιτισμό με την τουριστική ανάπτυξη δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη του ιστορικού Κέντρου της πόλης και στην αποκατάσταση κτιρίων με ιδιαίτερο ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.
Επίσης μίλησε για τια παρεμβάσεις που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όπως η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Γουμένισσας και η ενίσχυση του συστήματος Ανακύκλωσης και επανέλαβε την ανάγκη να αναδειχθεί τουριστικά ο ορεινός όγκος του Παίκου και το υδάτινο στοιχείο της περιοχής.
Κλείνοντας την ομιλία απευθυνόμενος στους δημότες της Παιονίας σημείωσε με νόημα: «Σήμερα όμως αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι είναι το γεγονός ότι εκτός από την αναφορά στα έργα και στις πρωτοβουλίες πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και να αξιολογήσουμε ποιος έχει τη γνώση, την εμπειρία, τα στελέχη και την κοινωνική αποδοχή για να τα υλοποιήσει. Εμείς πιστεύουμε ότι η δική σας κρίση θα μας δικαιώσει και θα μας καταστήσει αποδέκτες μιας καθαρής εντολής και παράλληλα ευθύνης να οδηγήσουμε με σταθερά βήματα το δήμο Παιονίας στο αύριο».
Κάλεσε του πολίτες σε ένα διαρκή και έντιμο αγώνα και δήλωσε σίγουρος ότι το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου όλοι μαζί θα πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψηφίους του Συνδυασμού του μαζί με τους οποίους θα διοικήσει το νέο δήμο Παιονίας από τη νέα χρονιά.
Σήμερα το βράδυ στις 7:00, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Δραγανίδης θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Πολύαστρο και αύριο την ίδια ώρα στην Αξιούπολη ολοκληρώνοντας τον κύκλο των περιοδειών και ομιλών στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα.



