Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 1:52:23 μμ
etpa
Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 18:30

Επίσκεψη Γ. Γεωργαντά στο Δασαρχείο Κιλκίς. Μελέτες για Αη Γιώργη Κιλκίς και Χίλια Δένδρα Μουριών

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφτηκε, σήμερα, το Δασαρχείο Κιλκίς, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δασάρχη Γιώργο Βούρτσα και τα στελέχη της υπηρεσίας, στο πλαίσιο σειράς προγραμματισμένων συναντήσεων με τις δασικές υπηρεσίες του Νομού.

 

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις σημαντικές δράσεις του Δασαρχείου, που άπτονται πληθώρας θεμάτων, από την προστασία του δασικού περιβάλλοντος και την προληπτική αντιπυρική προστασία έως τη βελτίωση των υποδομών και την εκτέλεση και συντήρηση δασικών τεχνικών έργων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε σήμερα, με τον Δασάρχη Κιλκίς και τα στελέχη της υπηρεσίας, μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση για σειρά θεμάτων αναφορικά με την προστασία και την αναβάθμιση των δασών του Νομού. Αξίζει να τονιστεί ότι, με ίδια μέσα και την επίμονη προσπάθεια των στελεχών, είναι πλέον έτοιμα για δημοπράτηση, έργα που θα αναβαθμίσουν σημαντικά το περιβάλλον, τις υποδομές αλλά και την προσβασιμότητα των δασών μας.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω, πως εντός των ημερών, ολοκληρώνεται και η μελέτη για το χώρο δασικής αναψυχής του περιαστικού δάσους «Λόφος Αγίου Γεωργίου» Κιλκίς. Το έργο αυτό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο, θα αναβαθμίσει εντυπωσιακά τις υποδομές και την αισθητική του Λόφου, ενώ θα παράσχει εξοπλισμό για υπαίθρια αθλήματα, σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Επιπλέον, στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα της περιοχής των Χιλίων Δέντρων Μουριών που, ως γνωστόν, έχει χαρακτηριστεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, ενώ περιλαμβάνεται και στο Δίκτυο προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000. Άμεσα, θα συνταχθεί μελέτη για τη δυνατότητα πρόσβασης και περιήγησης στο χώρο, πάντα τηρώντας τους υπάρχοντες περιορισμούς.

Τέλος, ο Δασάρχης μου εξέφρασε το πάγιο αίτημα της υπηρεσίας για τη μεταστέγασή της σε ένα χώρο ευπρεπή και λειτουργικό, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες.

Ευχαριστώ όλους για το σπουδαίο έργο που επιτελούν σε ζητήματα δασοπροστασίας και ανάπτυξης. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε συνεχή συνεργασία, για τον κοινό στόχο της αναβάθμισης των δασών του Νομού».