Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:38:52 πμ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:32

Γ. Καρατζαφέρης προς Ν.Δ: «Στήσατε» τον Κιλτίδη και θα το πληρώσετε στις εκλογές

kiltidis


Παρότι απών από τη συνεδρίαση της Βουλής, το βράδυ της Δευτέρας, όταν και συζητήθηκαν τα πορίσματα που κατατέθηκαν από τα κόμματα για την υπόθεση Βατοπαιδίου, ο κ. Κώστας Κιλτίδης έτυχε εξαιρετικά ευμενούς μεταχείρισης από την ηγεσία του λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Σταχυολογούμε δυο ιδιαίτερες αναφορές που έγιναν στη συζήτηση.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, απευθυνόμενος και απαντώντας στον κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ):
Σας έχω ακούσει και ήσασταν πάρα πολύ καλός. Σήμερα, εδώ, στην Ολομέλεια δεν ήσασταν τόσο καλός. Αυτό είπα. Και δεν ήσασταν τόσο καλός, γιατί μας τα μπερδέψατε λίγο τα πράγματα.
Άρα, δεν υπάρχει θέμα Βατοπεδίου. Να αθωώσουμε και τους πενήντα υπαλλήλους, οι οποίοι πηγαίνουν στα δικαστήρια εξαιτίας της εφαρμογής των αποφάσεων των Υπουργών σας. Δεν είναι σωστό. Πρέπει να πάμε σε μία προκαταρκτική –περιμένω το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει- για περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών. Αυτό είναι. Και αν έχετε δει και αν έχετε διαβάσει το δικό μας πόρισμα είναι το ηπιότερο των υπολοίπων κομμάτων. Αλλά, σαφώς έχει και σαφήνεια και σοβαρότητα και είναι ακριβοδίκαιο. Αυτή είναι η μία πλευρά.
Δεύτερον. Εσείς τι κάνατε; Αυτό το οποίο κάνατε εσείς είναι να στείλετε στο εκτελεστικό απόσπασμα τον Κώστα Κιλτίδη. Αυτό κάνατε. Είναι δυνατόν τις τελευταίες δύο ημέρες να πηγαίνει μία επιστολή κόλαφος για τον Κιλτίδη; Δεν υπήρξε κόμμα να σταματήσει την αποστολή αυτής της επιστολής; Μήπως είχατε σχεδιάσει κάποια πράγματα, που κάποιος τα πρόλαβε σήμερα;
Θα έλεγα ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να σοβαρευτεί λίγο, γιατί συνεχίζει τη διαίρεση και την αφαίρεση. Και είναι καιρός να προσέλθει στην πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό. Έχουμε εκλογές σε τρεις μήνες! Έτσι όπως πάτε, μειώνετε κάθε πιθανότητα να μπορέσει η μεγάλη παράταξη να κερδίσει έστω και μία περιφέρεια. Θα τους χαρίσετε δεκατρείς περιφέρειες και δεν το αξίζουν.

Προς ΠΑΣΟΚ:
Στέλνετε προανακριτική
τον Κιλτίδη που κατοχύρωσε
το δάσος στη Ουρανούπολη
Εξάλλου ο βουλευτής Αθανάσιος3 Πλαύρης, του ΛΑ.Ο.Σ., απευθυνόμενος στην πλιεοψηφία του κυβερνώντος κόμματος του ΠΑΣΟΚ, έκανε ειδική μνεία για τον κ. Κιλτίδη:
Φθάνετε στο σημείο, μάλιστα, να μιλήσετε και για τον κ. Κιλτίδη, ο οποίος αποδέχτηκε μια γνωμοδότηση, την 161/2008. Ήταν γνωμοδότηση μόνο για νομικό όρο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις 830 και 831/2010 -τώρα αποφάσεις- που προσέφυγαν δασολόγοι, λένε «δεν δεχόμαστε την προσφυγή σας, γιατί η γνωμοδότηση αυτή δεν έχει έννομες συνέπειες για το χαρακτηρισμό». Κάνει όλες τις κινήσεις σε νεκρό χρονικό διάστημα ο κ. Κιλτίδης και έχουμε χαρακτηρισμό σήμερα ότι είναι δάσος και εσείς τον βάζετε μόνο και μόνο για να πείτε ότι γεμίζετε ένα χαρτί, για να στείλετε κόσμο. Εκεί πέρα έπρεπε να έχουμε προσοχή και να μπορούμε να βλέπουμε την κοινή γνώμη.
Θα πάμε σε προκαταρτική και πρέπει να πάμε για όσους έχουμε κάποια αντικειμενικά στοιχεία, για όσους έχουμε κάποιες υπογραφές, για όσους έχουμε κάποιες περίεργες συμπεριφορές. Δεν μπορούμε, όμως, να βάλουμε όποιον πέρασε.