Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:58:29 μμ
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 17:58

Γαλάζια χρίσματα σε Κιλκίς και Παιονία

nd


Χρίσματα και στους δυο δήμους του νού, στο Κιλκίς και στην Παιονία, θα δώσει η Νέα Δημοκρατία συμφωνα με απόφαση που λήφθηκε χθες σε σ΄συκεψη στη Ρηγίλλης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στους μισούς περίπου δήμους, δηλαδή αυτούς με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και, βεβαίως, στις περιφέρειες πρόκειται να δώσει επίσημα χρίσματα (στήριξη) το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της γραμματείας Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Πρόκειται για τα δύο πρόσωπα τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων της ΝΔ, οι οποίο, σύμφωνα με την Ρηγίλλης, «θα είναι, κυρίως, πρόσωπα που έχουν θητεύσει στην αυτοδιοίκηση».

Επιστολή Σαμαρά
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ που, βεβαίως, θα έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων μεγάλων δήμων έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τους 800.000 ψηφοφόρους των εσωκομματικών εκλογών με την οποία τους ζητά να εκφράσουν την άποψή για το αν το κόμμα πρέπει να δώσει στήριξη σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες αλλά και για το ποιον υποψήφιο θα ήθελαν να στηρίξει το κόμμα στο δήμο και στην περιφέρεια τους.

Οι υποψηφιότητες
Επιπλέον, η Ρηγίλλης έχει ήδη ξεκινήσει δημοσκοπήσεις για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ενώ θα υπάρξει και διαβούλευση με βουλευτές και τοπικά στελέχη του κόμματος.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι τις επόμενες ημέρες μετά το συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Ιουνίου, η ΝΔ να είναι έτοιμη να ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους μεγάλων πόλεων.

Χρίσμα και
στους δυο δήμους
Σύμφωνα με την απόφαση τ χρίσμα του κπμματος θα δοθελι σε υποψήφιους και στο Δήμο Κιλκίς και στο Δήμο παιονίας καθόσον και οι δυο ξεπερνούν σε πληθυσμό τους 20.000 κατοίκους.
Η εξέλιξη αυτή προσθέτει έναστοιχειο απροσδιοριστίας στο προεκλογικό σκηνικό καθώς στο μεν δημο κιλκίς ανακοίνωσαν ήδη κάθοδο δυο γαλάζιο υποψήφιοι, ο κ. Μπαλάσκας και ο κ. Π. Πασσαλίδης, χωρίς να ε΄θναι γνωστή ακόμα η θέση του κ. Συμπιλίδη,.
Περισσότερο μπλεγ΄μενη είναι η κατάσταση  στο δήμο Παιονίας όπου στις ήδη γνωστές υποψηφιότητες των κυριών Σόνιασς Συμεωνίδου και Αθανασίας Λιάρτση π΄ροεκιται εντός των ημερών να ανακονωθεί και η υποψηφιότητα του κ. Τάκη Κουλίνα.