Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:15:18 πμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:08

Γιώργος Γεωργαντάς : «Είμαι ένας από εσάς, θα είμαι πάντα μαζί σας»

Τη δυναμική που εμφανίζει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Γεωργαντάς, απέδειξε και η κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Κιλκίς, στο κατάμεστο από φίλους του «Κτήμα των Ευχών», το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, παρά το βιαστικό της διοργάνωσης και σε μια ημέρα και ώρα αντικειμενικά δύσκολη για προεκλογικές συγκεντρώσεις. Ο κ. Γεωργαντάς εμφανίστηκε σίγουρος για τη νέα νίκη του Κ. Καραμανλή και της Ν.Δ., αλλά και βέβαιος για τη στήριξη των ανθρώπων της Ν.Δ. προς το πρόσωπό του, «μια υποψηφιότητα χωρίς προϋποθέσεις και όρους, μια υποψηφιότητα της νέας γενιάς».


Ο 42χρονος πρόεδρος των δικηγόρων του νομού και του νομαρχιακού συμβουλίου εμφανίστηκε έτοιμος και ώριμος να εκπροσωπήσει το νομό Κιλκίς στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Τον κ. Γεωργαντά προλόγισε με θερμά λόγια ο γνωστός δικηγόρος και πρώην νομάρχης, Ξενοφών Στεργιάδης: «Η 4η Οκτωβρίου είναι ημέρα της Ν.Δ., είναι ημέρα του Γιώργου Γεωργαντά», σημείωσε και χαρακτήρισε τον υποψήφιο βουλευτή «άνθρωπο με οξυδέρκεια και ενεργητικότητα».
Στην ομιλία του κ. Γεωργαντά ήταν παρόντες, ο νομάρχης Β. Μπαλάσκας, οι δήμαρχοι Δ. Σισμανίδης, Σ. Αργυρόπουλος, Γ. Θεοδωρίδης, Στ. Παπαπαναγιώτου και Γ. Καλπακίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μ. Πεντζερετζής, ο αντινομάρχης Παν. Ζουρνατζίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου Τ. Τατσίδης, νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Στ. Χατζηγεωργιάδης, ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Δ. Βουλγαράκης, ο πρώην δήμαρχος Γαλλικού Θ. Ρωσσόπουλος και πολλοί δικηγόροι-συνάδελφοι του κ. Γεωργαντά.
Ο υποψήφιος βουλευτής κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «για πολιτική ανευθυνότητα, γιατί με τη στάση του στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εκβίασε και προκάλεσε τις εκλογές. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επέδειξε μέγιστη πολιτική ευθύνη και παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις εκείνης της στιγμής, πήρε τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, για ν’ αποφύγει την παρατεταμένη και καταστροφική προεκλογική περίοδο των έξι μηνών».
«Η Ν.Δ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη ευθύνης, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση, έχοντας σχέδιο και αποφασιστικότητα για να εφαρμόσει μια συνετή πολιτική σε τρεις άξονες.: Αυστηρότατος έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες, αλλά και μεγαλύτερη αποδοτικότητά τους. Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Και διαρθρωτικές αλλαγές, που να δημιουργούν νέες δομές», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που «προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό, να τον κάνει να ξεχάσει. Να ξεχάσει πως εκείνο είναι υπεύθυνο για τις στρεβλώσεις στην οικονομία και στο κράτος από την 20χρονη διακυβέρνηση της χώρας από τους Πράσινους. Να ξεχάσει ότι η διαφθορά στο κράτος γιγαντώθηκε επί ΠΑΣΟΚ, έγινε επίσημη ιδεολογία. Να ξεχάσουμε τα δωράκια των 500.000.000 δρχ. στα στελέχη του. Χωρίς ποτέ να στείλει κανέναν στον εισαγγελέα. Θέλει το ΠΑΣΟΚ να ξεχάσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής κάθε υπόθεση διαφθοράς, που βεβαίως δεν γινόταν να την ξεριζώσουμε σε λίγους μήνες,  την έστελνε στη δικαιοσύνη. Και εμφανίζονται σήμερα σαν κατήγοροι  οι ένοχοι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, όπου εκατομμύρια Έλληνες κλαίνε τα χρήματά τους, διότι κάποιοι πράσινοι αετονύχηδες ήθελαν να πλουτίζουν».
Ο κ. Γεωργαντάς στάθηκε ιδιαίτερα στο πλούσιο κυβερνητικό έργο, που «αλλάζει την εικόνα της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας, αφού ο Καραμανλής είναι που με το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (περίπου 40 δις), το Δ’ Κοινοτικό πακέτο, όπως το ξέρετε, κατευθύνει στην Περιφέρεια το 80% των πόρων του.
Κοντά 32 δις ευρώ οδηγούνται στην περιφέρεια με το δ’ πακέτο. Μέρος αυτών των χρημάτων διατίθεται και στο ν. Κιλκίς, για να ολοκληρώσουμε το δρόμο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς».
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο που έγινε στο νομό Κιλκίς τα τελευταία χρόνια, με κυβέρνηση Ν.Δ. και νομάρχη τον Β. Μπαλάσκα, για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.
Ο κ. Γεωργαντάς μίλησε και για τα εθνικά μας θέματα και για την εθνικά περήφανη στάση του Κ. Καραμανλή, να μη διστάσει να θέσει βέτο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για το θέμα των Σκοπίων, υψώνοντας το ανάστημά του απέναντι στους Αμερικανούς, σε αντίθεση με τον ενδοτισμό του ΠΑΣΟΚ και τα δημόσια «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» στην περίπτωση των Ιμίων.
Ο κ. Γεωργαντάς έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως θα έχει μια διαφορετική από τα συνηθισμένα λειτουργία ως βουλευτής. Θα έχει ο ίδιος απευθείας επαφή με τους πολίτες και δεν θα επικοινωνεί μαζί τους μέσω αντιπροσώπων.
«Είμαι 42 χρόνων και ξεκινώ τώρα την παρουσία μου στην πολιτική σκηνή του νομού και τη βουλευτική μου πορεία. Θα είμαι διαρκώς δίπλα σας. Ο κόσμος θέλει να στηρίξει ένα νέο υποψήφιο, με ήθος και εντιμότητα κι αυτό το βλέπω καθημερινά στο πρόσωπο των ψηφοφόρων.
Είμαι ένας από εσάς, ζω μ’ εσάς και θα είμαι πάντα μαζί σας».