Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 4:17:31 πμ
etpa
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 10:29

Γουμένισσα: Καθαρά από κορονοϊό και τα 122 δείγματα κατοίκων της

Συντάκτης:

Αλλάζει το κλίμα στην περιοχή της Γουμένισσας και ολόκληρου του νομού  ύστερα από την καταιγίδα των 15 κρουσμάτων κορονοϊού των αρχών  της περασμένης εβδομάδας. Στη Γουμένισσα κατέφθασαν  από τον ΕΟΔΥ το πρωί του Σαββάτου τρία συνεργεία και έλαβαν 122 δείγματα από ισάριθμους πολίτες της Γουμένισσας.

 

Και τα 122 δείγματα  αποδείχθηκαν ύστερα από έλεγχο αρνητικά στον κορονοϊό και επομένως τουλάχιστον δειγματοληπτικά η διασπορά του ιού στην κωμόπολη και τη γύρω περιοχή αποδείχτηκε μηδενική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, το απολύτως θετικό αυτό γεγονός έρχεται να επικυρώσει την αισιόδοξη εικόνα της τελευταίας  εβδομάδας όπου ο νομός συνολικά δεν εμφανίζει κανένα κρούσμα ύστερα από τα 13 της προπερασμένης Δευτέρας και τα δυο της προπερασμένης Τρίτης.

Η θετική αυτή εικόνα μάλιστα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συνεχιζόμενα κρούσματα στους ν. Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας τα οποία εν πολλοίς οφείλονται στο εργοστάσιο των Γιαννιτσών. Είναι οι άλλοι τρεις νομοί οι οποίοι μετά την καταιγίδα των κρουσμάτων σε εργαζόμενους στην κονσερβοποιία τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένων μέτρων προστασίας. 

Το κοντράστ αυτό φανερώθηκε και από τους τελευταίους ελέγχους του ΕΟΔΥ που είχαν σκοπό να διαπιστώσουν τη διασπορά του ιού. Διότι ενώ τα 122 δείγματα από την Γουμένισσα αποδείχτηκαν, όπως προαναφέραμε όλα αρνητικά στον κορονοϊό, στα 800 δείγματα που λήφθηκαν από τον ΕΟΔΥ στα Γιαννιτσά βρέθηκαν 37 θετικά στον ιό.

Κατόπιν αυτών των θετικών εξελίξεων τίθεται επί τάπητος το καθεστώς αυξημένων μέτρων και δη η απαγόρευση διενέργειας των λαϊκών αγορών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το πρωί της Τρίτης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης -βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς είχε συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για να υποστηρίξει το τελευταίο αίτημα του σωματείου λαϊκών αγορών ν. Κιλκίς το οποίο ζητά τη διενέργεια λαϊκών σε όλες τις πόλεις του νομού πλην της Γουμένισσας με το 50% των εκθετών.

Είναι μια πρόταση απολύτως λογική υπό το φως των πραγματικών δεδομένων και ίσως εντός και της ημέρας να έχουμε θετικές εξελίξεις -ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.