Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:58:24 μμ
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:57

Ήρθαν τα πάνω κάτω στη Ν.Δ. με την ανεξαρτητοποίηση Κιλτίδη

nd


«Φιλότιμες» προσπάθειες κατέβαλε η Ρηγίλλης επί μήνες για να σπρώξει τον Κ. Κιλτίδη προς την έξοδο. Κι ο κόπος της "ανταμείφθηκε" καθώς από το πρωί της Δευτέρας, όπως είχαμε προαναγγείλει από το Σάββατο, ο βουλευτής κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, διαχωρίζοντας τη θέση του από "τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά". Έπεσε έτσι η αυλαία μιας προδιαγεγραμμένης από μήνες πορείας  εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία,  δοθείσης της έντονης καχυποψίας της νέας διοίκησης προς τον βουλευτή του ν. Κιλκίς λόγω της φιλικής του σχέσης με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία άλλωστε στήριξε ενεργά στις εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η σταγόνα που τον ώθησε να λάβει την τελικά απόφαση ανεξαρτητοποίησης σχετίζεται με την όλη μεθόδευση της κλήσης του στην Εξεταστική Επιτροπή.  Ο βουλευτής   "φωτογραφίζει", στελέχη της  ιθύνουσας ομάδας της Ρηγίλλης που επιχείρησαν να τον εξουδετερώσει ενόψει των σημαντικών που μέλλονται λίαν προσεχώς.
Κι αν η κλήση του στην εξεταστική και, επέκεινα, η «αναγκαστική» απόφαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να τον παραπέμψουν για περαιτέρω διερεύνηση ενδύθηκε τη νομιμοφάνεια, σε δεύτερο στάδιο η ίδια επιχείρηση εμπλοκής είχε πλέον πολιτικό και εσωκομματικό χαρακτήρα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβέρνησης Καραμανλή, Αλέξανδρος Κοντός,  σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσείσει και να μεταφέρει δικές του ευθύνες στον κ. Κιλτίδη, ισχυρίστηκε ότι η επίμαχη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου για την έκταση της Ουρανούπολης ζητήθηκε από τον κ. Κιλτίδη, παρότι το αντικείμενο της όλης υπόθεσης ανήκε στον ίδιο τον Υπουργό (κι όχι τον Υφυπουργό του) όπως σε μια οργισμένη απάντησή του διευκρινίζει ο κ. Κιλτίδης.  
Μάλιστα ο κ. Κιλτίδης απέστειλε στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Μπετενιώτη επιστολή, όπου αποκαθιστά την αλήθεια και μάλιστα θέτει τον εαυτό της στη διάθεση της επιτροπής για μια κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον κ. Κοντό.
Βεβαίως η αποστασιοποίηση του κ. Κιλτίδη από τη Ν.Δ. έχει και άλλες, καθαρά πολιτικές αιτίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κιλτίδης είχε δηλώσει πριν από μέρες ότι δυο φορές εκχώρησε τη συνείδησή του, ψηφίζοντας ενάντια σε αυτήν για να μην διασπάσει την κομματική γραμμή. (διαβάστε παρακάτω τη δήλωσή του).
Το κλίμα λοιπόν είχε επιβαρυνθεί και όλα έδειχναν πλέον ότι η Ν.Δ. υπό τη διοίκηση Σαμαρά ωθεί τον κ. Κιλτίδη προς τον Άη Γιώργη, για την τελική διαβούλευση περί του πρακτέου με τον υπερκείμενο του Κιλκίς Άγιο, όπως κατά παράδοση κατισχύει στο ν. Κιλκίς από το 1993, όταν πρόκειται να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις.
Την Κυριακή όμως πριν συναντηθεί με τον Άη Γιώργη, ο κ. Κιλτίδης είχε πραγματικά ..άγιο, καθώς πέρασε νωρίτερα από την Καρδιολογική Κλινική μετά από ελαφρό καρδιακό επεισόδιο. Παρά ταύτα ύστερα από δυο ώρες παραμονής στην κλινική αποχώρησε, πήγε και ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές και ακολούθησε η …διαβούλευση.
Το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσε την απόφασή του με την οποία διαμορφώνεται νέο πολιτικό σκηνικό στον χώρο της συντηρητικής παράταξης (δεξιάς, κεντροδεξιάς).
Αν θα παραμείνει ανεξάρτητος, αν θα προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ με το οποίο οι σχέσεις είναι εξαιρετικές, αν θα προσχωρήσει στη "Νέα Ελλάδα¨ της κ. Ντόρας Μπακογιάννη θα αποδειχθεί και θα καταφανεί στις προσεχείς μέρες ή μήνες.
Το βέβαιο είναι πως τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια στη Νέα Δημοκρατία μετά την αποχώρησή του.