Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 8:40:52 πμ
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:14

Κιλτίδης: Κινήθηκα στα πλαίσια της νομιμότητας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του ημερήσιου Αθηναϊκού Τύπου αναφορικά με την κατάθεση του Προέδρου του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών στην Εξεταστική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το θέμα του Βατοπαιδίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον ημερήσιο Τύπο για την κατάθεση του Προέδρου του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών κ. Ιωάννη Μουρμούρα και τα όσα ισχυρίζεται για την αποδοχή της υπ΄αριθ.161/2008 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Αν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αληθεύουν, τότε προφανώς έχουμε να κάνουμε με περίπτωση άγνοιας του όλου θέματος  που πρέπει να διερευνηθεί, ή με εσκεμμένη διαστρέβλωση των γεγονότων με σκοπό τη δυσφήμισή μου.
Επί της ουσίας της υπόθεσης, επιθυμώ για μία ακόμη φορά να υπογραμμίσω ότι ουδεμία διοικητική πράξη έχει αποσταλεί εγγράφως από εμένα ή από εποπτευόμενη υπηρεσία κατά τις αρμοδιότητές μου.
Η αποδοχή της υπ΄αριθ.161/2008 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφέρεται σαφέστατα στο πως πρέπει να θεωρείται η συγκεκριμένη έκταση μέχρι την έκδοση της Γνωμοδότησης. Πρόκειται για ερμηνεία εννοίας και όρου που δε βρίσκεται σε αντιστοιχία με την κείμενη Δασική Νομοθεσία. Είναι δε άξιο προσοχής το γεγονός ότι καμία αρμόδια εμπλεκόμενη υπηρεσία, αν και της ζητήθηκε επιμόνως, δεν επιχείρησε ερμηνεία, τουναντίον τήρησε στάση αναμονής ενόψει  έκδοσης της Γνωμοδότησης.
Με ιδιαίτερη προσοχή, οι εποπτευόμενες από εμένα Δασικές Υπηρεσίες υπενθύμιζαν και εν τέλει απέστειλαν στις 4.8.2008 την τελεσίδικη άποψή μας, ότι δηλ. ο χαρακτήρας της έκτασης θα καθορισθεί κατά τα προβλεπόμενα από τα άρθρα 14 και 10 του Ν.998/79 (Πράξη χαρακτηρισμού και Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων).
Ως ουσία θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος, δε ζήτησα «οίκοθεν» πράξη χαρακτηρισμού μέχρι τώρα, διότι θα ήταν αντιδεοντολογικό και εύκολα θα μπορούσε να παρερμηνευθεί από οιονδήποτε. Τούτο βεβαίως κατά την κείμενη νομοθεσία θα γίνει, όταν ζητηθεί ή και τώρα εάν κάποιος ενδιαφερόμενος πολίτης το ζητήσει.
Είναι λυπηρό σε μια  έκταση που τεμαχίστηκε και διαμοιράστηκε για ογδόντα ολόκληρα χρόνια ως  δασική μη προστατευόμενη και ουδείς έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την εφαρμογή της Δασικής Νομοθεσίας, σήμερα που έχουμε θέσει το πλαίσιο για την προστασία της, να διαστρεβλώνονται τόσο κατάφωρα τα γεγονότα και να «βιάζεται» η αλήθεια και η κοινή λογική.
Θα ήθελα τέλος να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι σε τυχόν αναφορές οιουδήποτε που  έχουν δυσφημιστικό περιεχόμενο, είναι αυτονόητη η προσφυγή μου στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Υπηρέτησα και θα συνεχίσω να υπηρετώ πιστά και με συνέπεια το Νόμο, τη Δεοντολογία και την Ηθική στην Πολιτική και κατά τις πεποιθήσεις μου και κατά την ευθύνη μου».