Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 4:29:26 μμ
etpa
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 09:25

Ξεκίνησε στο Κιλκίς η εγκατάσταση εξοπλισμού για τους πρώτους δικαιούχους του προγράμματος «Λευκές Περιοχές»

Συντάκτης:

Ξεκίνησε η εγκατάσταση των κεραιών και του λοιπού απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού για τους δικαιούχους του προγράμματος τηλεοπτικής κάλυψης για τις «Λευκές Περιοχές», στο Κιλκίς.

Από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στην πρώτη φάση του προγράμματος, έως τις 15 Ιουλίου, εγκρίθηκαν ήδη 300 και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ξεκίνησαν οι εργασίες για την άμεση παροχή πρόσβασης, σε όλους τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, με λήψη δημόσιας επιχορήγησης.

 

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε την αμεσότητα με την οποία κινήθηκε η διαδικασία στο Νομό, σχολιάζοντας πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης «προχώρησε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, άμεσα και αποτελεσματικά».

Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τις λευκές περιοχές, τον περασμένο Σεπτέμβριο και την σημαντική αύξηση που επέφερε ως προς τα χωριά και τους οικισμούς που καθίστανται δικαιούχοι, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα 31 χωριά του Κιλκίς.

Σημειώνεται, ότι επίκειται και επόμενη φάση υποβολής αιτήσεων, με προθεσμία από 1/11-15/11 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους είτε ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας https://white- areas.gov.gr/, είτε μέσω των ΚΕΠ.