Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:04:15 πμ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:47

Μ. Μπόλαρης :Εμείς δεν θα παίξουμε στο έργο Εμείς θα παράγουμε έργο

mpolaris1


Αν από την επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Μάρκου Μπόλαρη στο Κιλκίς ανέμενε κάποιος τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειάρχη και συμβούλων στο υπό συγκρότηση συνδυασμό του, τότε μάταια ανέμενε.
Ο κ. Μπόλαρης από το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στο Κιλκίς αλλά μέχρι το μεσημέρι στις αλλεπάλληλες συναντήσεις του αποδείχτηκε πως περισσότερο ήρθε να ακούσει, παρά να δεσμευτεί ή να αποκαλύψει αναφορικά με την ταυτότητα των εν Κιλκίς συνεργατών του.
«Έχουμε στο ΠΑΣΟΚ πλειάδα στελεχών και σε λίγες ημέρες θα καταλήξουμε» ήταν η συνήθης απάντηση που έδωσε όσες φορές ρωτήθηκε σχετικά με αποκορύφωση στη συνέντευξη τύπου με την οποία και έκλεισε το πρωινό του πρόγραμμα.
Ο κ. Μπόλαρης είχε την ευκαιρία να εξαγγείλει τις  προγραμματικές αρχές που θα διέπουν τη διοίξησή του εφόσον υπερψηφιστεί από τους πολίτες της Κ. Μακεδονίας. Αναγνώρισε ότι χάθηκε χρόνος αλλά υποσχέθηκε να μετατρέψει σε πλεονέκτημα το μειονέκτημα αυτό.
Άσκησε έμμεση κριτική στον βασικό ανθυποψήφιό του, τον κ. Ψωμιάδη, τονίζοντας ότι όποιος απέτυχε στα μικρά δεν δικαιούται  ευκαιρία για τα μεγάλα.
Και κατέληξε με αιχμή για τις επικοινωνιακές επιδόσεις του κ. Ψωμιάδη «Εμείς δεν θα παίξουμε στο έργο. Εμείς θα κάνουμε έργο»

Οι συνεργασίες
Εν αρχή ην το κόμμα και ο κ. Μπόλαρης ξεκίνησε τη μέρα του στο Κιλκίς με συνεργασίες με τους βουλευτές και τα μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Επιμελητήριο του Κιλκίς όπου ο πρόεδρος Παύλος Τονικίδης τον ενημέρωσε για τα σημαντικά προβλήματα της αγοράς, του εμπορίου  και της μεταποίησης.
Στις 11.30 επισκέφθηκε  το γηροκομείο και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Κιλκίς. Η κ. Αναστασία Τζελέπη, διοικητής του γηροκομείου τον ενημέρωσε για το ημιτελές κτήριο του νέου γηροκομείου καθώς και τα προβλήματα από την ελλιπή στελέχωση του γηροκομείου.
Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Κιλκίς Δ. Τερζίδη, τον αντιδήμαρχο Χρ. Σπίγκο και τα στελέχη των κοινωνικών δομών για το έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
- Το μεσημέρι ο κ. Μπόλαρης επισκέφθηκε στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Δ. Τερζίδη, από τον οποίο ενημερώθηκε για πρόγραμμα έργων του δήμου, όσων εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και όσων διεκδικεί την ένταξη ο δήμος.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκε για τα έργα της ανάπλασης του πάρκου – κήπου, τη χρηματοδότηση για έξι χρόνια του κουκλοθέατρου, και το σύστημα ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης που εντάχθηκαν ήδη καθώς και τα υπό ένταξη (Ανακαίνιση αποθήκης Αυστροελληνικής, ως χώρου πολιτισμού, αποκατάσταση παλιού ΧΥΤΑ) έργα που αναμένεται εντός των ημερών η ένταξή τους.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης για σημαντικά προβλήματα και αιτήματα των συστατικών δήμων του καλλικράτειου δήμου Κιλκίς (Δοϊράνη, Βοτανικός Κήπος,) για ΤΕΙ Κιλκίς και την αναγκαιότητα λειτουργίας του Προαστιακού σιδηρόδρομου.
Πριν τη συνέντευξη τύπου ο κ. Μπόλαρης επισκέφθηκε στην έδρα της μητρόπολης Κιλκίς τον μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ


Το απόγευμα στο δήμο Παιονίας
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Μπόλαρης είχε συναντήσεις με το δήμαρχο Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκη και στη συνε΄χεια .
με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Οργάνωση Αξιούπολης
Το πρόγραμμα στο νομό έκλεισε με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Γουμένισσας.