Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 12:33:56 πμ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 09:38

Με τους ακρίτες ξεκίνησε τον αγώνα της η κ. Λιάρτση

liartsi


Από τη συνοριογραμμή του Δήμου Παιονίας εγκαινίασε τον κύκλο των περιοδειών της η υποψήφια Δήμαρχος Παιονίας Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου επισκεπτόμενη στις αρχές της εβδομάδας την Ειδομένη, τον Δογάνη και το Χαμηλό. Για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς, καθώς οι ακρίτες των συνόρων της χώρας μας, όπως επισήμανε στην επικοινωνία που είχε με τους δημότες,  είναι οι θεματοφύλακες της σύγχρονης ιστορίας μας.  Άνθρωποι αγνοί, καλοσυνάτοι και περήφανοι που έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο τους και δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα για να μην ερημώσει. Η υποδοχή που επεφύλαξαν στην υποψήφια Δήμαρχο Παιονίας  ήταν  ενθουσιώδης.  Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι από τα παραπάνω χωριά βγήκαν στην πλατεία για να την προϋπαντήσουν με μια εγκάρδια χειραψία και μια ζεστή αγκαλιά.
‘’Σε εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσεις τα χωριά μας σε ότι χρειαστούμε’’ ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια τους.  Εμφανώς συγκινημένη η κα Λιάρτση – Σταυροπούλου από τη θερμή φιλοξενία, ακολούθησε τις γυναίκες της περιοχής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ειδομένης, όπου δέχθηκε ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη. Οι γυναίκες είχαν ετοιμάσει για να την τρατάρουν καφέ , χειροποίητα γλυκά και εδέσματα.
‘’Ειλικρινά, νιώθω σαν στο σπίτι μου. Σας ευχαριστώ για την τόσο ζεστή υποδοχή’’ είπε στο σύντομο χαιρετισμό της η υποψήφια Δήμαρχος Παιονίας. ‘’ Ήρθα κοντά σας για να σας καλέσω να συμμετάσχετε και εσείς στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δημοτικός μας Συνδυασμός:  Να ενώσουμε το Δήμο Παιονίας, να υπηρετήσουμε το δημότη, να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας.  Και όλα αυτά θα τα πετύχουμε με ομόνοια, με δουλειά, με ήθος και αποτελεσματικότητα. Θα τα πετύχουμε γιατί αγαπάμε τον τόπο μας,  γιατί είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά’’.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της σε όλους τους οικισμούς η κα Λιάρτση – Σταυροπούλου εγκαινίασε και έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας με το δημότη. ‘’Έχετε συνηθίσει να ακούτε τους υποψηφίους να σας περιγράφουν τις θέσεις τους για την περιοχή σας. Προσωπικά,  έχω εικόνα και εγώ και τα στελέχη του Συνδυασμού μας για τα ζητήματα που σας αφορούν.  Θέλω όμως να  ακούσω εσάς.  Να αφουγκραστώ  τις πραγματικές σας ανάγκες, τα προβλήματά σας για να συνεργαστούμε και να τα αντιμετωπίσουμε μαζί’’.
Στο ζωηρό  διάλογο που αναπτύχθηκε οι δημότες ανέφεραν τα βασικά θέματα που απασχολούν την περιοχή τους. Η  υποψήφια Δήμαρχος Παιονίας τους είπε ότι χαίρεται για τη μαχητικότητά τους, συμφωνεί με τις κατατεθείσες  προτάσεις  και τους παρότρυνε να είναι πάντα διεκδικητικοί.  
Ανάλογο ήταν το κλίμα που επικράτησε και στις επισκέψεις της υποψήφιας Δημάρχου Παιονίας σε Ευζώνους και Μικρόδασος. Και  εκεί υπογράμμισε με έμφαση  τους στόχους που έχει θέσει για το Δήμο Παιονίας .
‘’Είμαι αποφασισμένη ως αυριανή Δήμαρχος να ασκήσω έντιμη διοίκηση, να οργανώσω με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής και των εργατών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις υπηρεσίες του δήμου ώστε οι δημότες να απολαμβάνουν αυτό που δικαιούνται: σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση. Ο Δήμος Παιονίας να είναι στην υπηρεσία του δημότη.  Οφείλουμε να  νοικοκυρέψουμε το νέο Δήμο μας.  Διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση ,  δικαιοσύνη, αποτελεσματικότητα,  πολλή δουλειά. Αυτά να περιμένετε από εμένα, αυτά μπορώ να σας εγγυηθώ, γι’ αυτά βάζω την υπογραφή μου’’ είπε διακοπτόμενη συχνά  από το θερμό χειροκρότημα του κόσμου η κα Λιάρτση – Σταυροπούλου.