Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:42:21 μμ
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 10:03

Μεγάλη συγκέντρωση στο Κιλκίς της Λαϊκής Συσπείρωσης

laiki_sispeirosi


Μεγάλη συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση με ομιλητή τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και τον Γιάννη Φαχουρίδη, υποψήφιο δήμαρχο Κιλκίς.Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε:
«Ο κ. Παπανδρέου έθεσε τρομοκρατικά διλήμματα στον ελληνικό λαό, προσπαθεί να εκβιάσει ή μπλοφάρει. Θέλει να στηρίξει τους υποψηφίους του, αλλά κυρίως θέλει το λαό στη γωνία, μπρος σε όσα έρχονται. Θέλει την ενεργό συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων στη νέα θύελλα, που ετοιμάζουν από κοινού με το ΔΝΤ και την Ε.Ε..
Είναι η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Μιλάει, ο κ. πρωθυπουργός, για «κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας», αν δεν ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ. Ποια «σταθερότητα» επιζητά; Τη σταθερότητα στην εφαρμογή της αντεργατικής λαίλαπας, να μην κουνιέται φύλλο πάρα τους αντιλαϊκούς ανέμους που σκορπίζει. Ποια «αποσταθεροποίηση» φοβάται; Ο λαός ν’ αρχίζει ν’ αμφισβητεί οργανωμένα και μαζικά την κυρίαρχη πολιτική, να εγκαταλείπει τους φορείς της, να απεγκλωβίζεται.
Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια τέτοια «αποσταθεροποίηση». Όσο πιο ισχυροί αισθάνονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τόσο θα προχωρούν ακάθεκτοι την επίθεσή τους.
Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη είναι μια μάχη που μπορεί να προκαλέσει ρήγματα, να μετρηθούν βήματα στην αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, να τους κάνει να μην αισθάνονται σίγουροι στις καρέκλες τους.
Υπάρχει η επιλογή που στηρίζει το Κ.Κ.Ε., υπάρχει η επιλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ο κ. Παπανδρέου θέλει τον κ. Μπόλαρη περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία, γιατί τα νέα μέτρα είναι έτοιμα και χρειάζονται το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην Περιφέρεια, για να τα εφαρμόσει.
Η κυβέρνηση χρειάζεται τον τοπικό επιτηρητή των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΛΘ και της ΕΥΑΘ, της επιβολής των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τον μεσάζοντα με τις επιχειρήσεις για τα «φιλέτα» της περιοχής, του ξεπουλήματος γης και θάλασσας.
Χρειάζεται αυτόν που θα εγκρίνει ομαδικές απολύσεις, θα κόβει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, θα υπόσχεται –το 2010!!!- να καταπολεμήσει τη διπλοβάρδια στα σχολεία.
Αλλά και ο κ. Ψωμιάδης του κάνει. Άλλωστε, τόσα χρόνια προχώρησε με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική στο Νομό Θεσσαλονίκης. Και έχει πει πολλές φορές ότι συνεργάζεται άψογα με τον κ. Παπανδρέου. Ο καυγάς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ανάμεσα στον κ. Μπόλαρη και στον κ. Ψωμιάδη, γίνεται για το πάπλωμα, για το ποιος θα αποδειχτεί ικανότερος θεματοφύλακας των συμφερόντων του κεφαλαίου, για το ποιος –παράλληλα- θα μπορεί να κοροϊδεύει για μεγαλύτερο διάστημα το λαό. »      
«Για τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν υπάρχουν «μεγάλα και μικρά» προβλήματα. Υπάρχουν τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και τα προβλήματα των κεφαλαιοκρατών. Όλα μαζί δεν λύνονται. Και κανείς δεν «είναι με όλους». Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι με το λαό ενάντια στα μονοπώλια. Τη λαϊκή ψήφο ζητάει.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης, τη νεολαία της λαϊκής οικογένειας να μη σκορπίσουν την ψήφο τους. Να μην δώσουν άφεση αμαρτιών σε όσους υπονόμευσαν το παρόν και το μέλλον τους, το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Να μην στηρίξουν τους υποψήφιους του ευρωμονόδρομου, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν διαφορετική στρατηγική, κινούνται «εντός των τοιχών».
Να βγουν ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το Κ.Κ.Ε. Να βγει δυνατή η «Λαϊκή Συσπείρωση»  σε Δήμους και την Περιφέρεια.»

Γιάννης Φαχουρίδης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς, Γιάννης Φαχουρίδης τόνισε:
«Οι δημοτικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία και έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Γίνονται σε μία περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας εντείνεται.
Οι εργαζόμενοι βλέπουν καθημερινά να τους αφαιρούνται κατακτήσεις, όπως το οκτάωρο και να καθιερώνεται η μερική απασχόληση, να ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις και να  λεηλατούνται τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα καθώς και   οι ελάχιστες κοινωνικές παροχές στην υγεία και στην παιδεία.
Η ανεργία έγινε πραγματική μάστιγα κι όσοι έχουν ακόμη δουλειά, εργάζονται σε συνθήκες που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.
Οι αγρότες μας οδηγούνται σε ξεριζωμό απ’ τη γη τους εξαιτίας της εφαρμοσμένης αντιαγροτικής πολιτικής που επιβάλλει η Ε.Ε. και εφαρμόζουν η κυβέρνηση και όσοι συμφωνούν και συμβιβάζονται με αυτή, θεωρώντας την μονόδρομο.
Οι επαγγελματοβιοτέχνες αντιμετωπίζουν ασφυκτικά προβλήματα, οι νέοι δεν έχουν επαγγελματικές διεξόδους, οι απόμαχοι της δουλειάς οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια με τις συντάξεις πείνας που παίρνουν.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απάνθρωπη πολιτική που δεν έχει προηγούμενο, μια πολιτική που έχει να δώσει τόσα πολλά για τους λίγους και τόσα λίγα για τους πολλούς.»
Η υπερψήφιση της «Λαϊκής συσπείρωσης»  σημαίνει εκτός των άλλων αποτελεσματικότερη αντίσταση και αξιοποίηση των αγωνιστικών συνδυασμών σε δήμο και περιφέρεια σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Σημαίνει το στήσιμο δυναμικών «μπλόκων» μέσω της τοπικής διοίκησης στην αντιαγροτική-αντιλαϊκή λαίλαπα.
Δήμος και περιφέρεια με «Λαϊκή συσπείρωση» στο τιμόνι σημαίνει αποτελεσματικότερη αντίσταση, αποτελεσματικότερο αγωνιστικό συντονισμό και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.»    
«Με τη δράση, με το λόγο και τα επιχειρήματα μας να βοηθήσουμε να μην μείνουν στα μισά του δρόμου όλοι αυτοί που σκέφτονται αυτή τη φορά να κάνουν το βήμα απεγκλωβισμού. Μπορούμε να σαρώσουμε και να ανατρέψουμε τα εκβιαστικά τρομακτικά διλλήματα  της κυβέρνησης, τα αναχώματα που στήνουν οι μηχανισμοί του συστήματος, για να εμποδίσουν την αποφασιστική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής.
Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο , κανέναν νέο να πέσει στην παγίδα της αποχής. Να στείλει μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που τα βλέμματα τους είναι στραμμένα στην αγωνιζόμενη Ελλάδα, ότι ο ελληνικός λαός δεν συναινεί στη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε – Δ.Ν.Τ. Είναι αποφασισμένος να την αντιπαλέψει , να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.
Από αυτή την κρίσιμη μάχη των εκλογών μπορεί να βγει ισχυρή η ελπίδα, η προοπτική της λαϊκής συμμαχίας, για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μετρά, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια.
Με την υπερψήφιση της «Λαϊκής συσπείρωσης» μπορούμε να αλλάξουμε το κλίμα, να νικήσουμε την μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμη και το δίκιο του για την προοπτική του, την εξουσία του».