Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 10:20:17 πμ
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 16:02

Μπαλάσκας : «Να σεβαστούν τους κανόνες του πολιτικού πολιτισμού»

mpalaskas


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Είναι πια απολύτως ξεκάθαρο ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών για το Δήμο Κιλκίς, έχουν δημιουργήσει πανικό σ’ εκείνους που διαχειρίζονται τα δημοτικά πράγματα του Κιλκίς εδώ και δώδεκα χρόνια.
Οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς την περασμένη Κυριακή αξιολόγησαν όλους τους συνδυασμούς, όλα τα προγράμματα και όλους τους υποψήφιους  και κατέταξαν τον καθένα ανάλογα με τα έργα του. Στοιχειώδης σεβασμός στην επιλογή του λαού θα αποτελούσε λοιπόν η ψύχραιμη ανάλυση των πολλαπλών μηνυμάτων που έστειλαν οι πολίτες  και όχι η δια ύβρεων επίθεση κατά του αντιπάλου.
Δυστυχώς η ηγετική ομάδα της δημοτικής διοίκησης που ευθύνεται για το τέλμα στο οποίο περιήλθε ο δήμος αδυνατεί να εκτιμήσει το μήνυμα το εκλογών και με μοναδικό στόχο την εσωκομματική της ενίσχυση ενόψει των εσωτερικών εκκαθαρίσεων που προαναγγέλθηκαν ήδη, απευθύνεται αποκλειστικά στο κομματικό ακροατήριο επιχειρώντας για ιδιοτελείς λόγους να πετύχει τη  δήθεν συσπείρωσή του.  Απευθύνει λοιπόν πλαστά διλήμματα  στους ψηφοφόρους και κατ’ ουσίαν θέτει σε κίνδυνο την πολιτική της αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.
Δυστυχώς για αυτήν οι πολίτες στις εκλογές αξιολογούν τα έργα καθενός, κατατάσσουν τον καθένα κατά το έργο του, αλλά δεν μπορούν να διαφυλάξουν τη σοβαρότητα των υποψηφίων. Αυτό επαφίεται στους ίδιους.
Συνιστούμε λοιπόν στην ηγετική ομάδα της δημοτικής διοίκησης να συναισθανθεί, έστω την ύστατη ώρα, τις ευθύνες της και να σεβαστεί στοιχειώδεις κανόνες του πολιτικού πολιτισμού αλλά και της κοινής λογικής, τους οποίους τόσο βάναυσα καταπατεί τις τελευταίες ημέρες.
Ως συνδυασμός από την πρώτη στιγμή απευθυνθήκαμε στο σύνολο των πολιτών, διατυπώσαμε ρεαλιστικό προγραμματικό λόγο και αρνηθήκαμε να τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό τους κατήφορο.
Το ίδιο πράττουμε λοιπόν και εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, καθώς σκεφτόμαστε αποκλειστικά την επόμενη μέρα και το πώς θα κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης προς όφελος του νέου Δήμου Κιλκίς και όλων των δημοτών.
Το πραγματικό άλλωστε διακύβευμα του δευτέρου γύρου των εκλογών είναι μόνο ένα:
Επιθυμούμε μια δημοτική αρχή που έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί τις τοπικές υποθέσεις ή μια καινούργια δημοτική αρχή που είναι έμπειρη, ικανή και με την απαιτούμενη δυναμική για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τους δημότες της;»