espa pkm

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026, 6:48:04 μμ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026 20:33

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς για το Νοσοκομείο Γουμένισσας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερη Υγεία, όχι κλείσιμο

Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη θέση: ισχυρό ΕΣΥ, ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ουσιαστική αναβάθμιση των νοσοκομείων της περιφέρειας.

 

Στη συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πέτρος Παππάς ανέδειξε τις πραγματικές αδυναμίες του σημερινού συστήματος: την ανεπαρκή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την αδυναμία του θεσμού του προσωπικού γιατρού να επιτελέσει τον ρόλο για τον οποίο σχεδιάστηκε και την απουσία ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών που θα συνδέει την πρόληψη, την παρακολούθηση του ασθενούς και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Παράλληλα, έθεσε την ανάγκη ενός συνολικού ανασχεδιασμού των υπηρεσιών Υγείας με βάση τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού. Η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει θεσμοθετήσει τη Γηριατρική ως ιατρική ειδικότητα ή εξειδίκευση, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Σε μια κοινωνία που γηράσκει, απαιτείται ανάπτυξη της γηριατρικής φροντίδας και, στο πλαίσιο αυτό, υφιστάμενες Παθολογικές Κλινικές μπορούν να ενισχυθούν και να αναπτύξουν εξειδικευμένες γηριατρικές υπηρεσίες, χωρίς να χάνουν τον παθολογικό τους χαρακτήρα.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η αναφορά στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γουμένισσας: ως παράδειγμα αναβάθμισης, ενίσχυσης και διεύρυνσης των υπηρεσιών της και όχι κατάργησης ή κλεισίματός της. Η προσπάθεια να βαφτιστεί η αναβάθμιση μιας κλινικής «κλείσιμο» δεν αλλάζει την ουσία της συζήτησης.

Η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ είναι σαφής: ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενίσχυση του ΕΣΥ και αναβάθμιση των νοσοκομείων της περιφέρειας, με περισσότερες και πιο εξειδικευμένες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.
Ο Γραμματέας Ν.Ε.Ε.Α. Κιλκίς
Λάζαρος Παζαρτζικλής