Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 10:26:13 μμ
etpa
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 16:17

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς καλεί όλους τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Συντάκτης:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στο πλευρό των πολιτών, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα.

Εισερχόμενοι στο 4ο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και συστήνουμε επιτακτικά τον εμβολιασμό όλων των πολιτών.

 

Ειδικά όσοι είναι ηλικίας άνω των 50 ετών, έχουν άμεση ανάγκη προστασίας από τα νέα, μεταλλαγμένα στελέχη του SARS-CoV-2 που φαίνεται να είναι μακράν πιο μεταδοτικά. Δεδομένου μάλιστα ότι τα διαθέσιμα εμβόλια στην Ευρώπη και στη χώρα μας παρέχουν πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας από το στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη), είναι αδιανόητο να μην χρησιμοποιούμε το μοναδικό «όπλο» που μάς χάρισε η επιστήμη κατά του αόρατου εχθρού, που είναι το εμβόλιο και να παραμένουμε ανεμβολίαστοι.

Προτρέπουμε τους πολίτες να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν ανεπιφύλακτα, καθώς οι πιθανές παρενέργειες των εμβολίων είναι πάρα πολύ σπάνιες σε σχέση με την πιθανότητα σοβαρής νόσησης από τον ίδιο τον ιό.

Όπως αναφέρεται και σε πρόσφατη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, δεν υπάρχει πανεπιστήμιο, ινστιτούτο ή άλλος επίσημος φορέας που να υιοθετεί τις αιτιάσεις όσων αποφεύγουν τον εμβολιασμό και όσα διαδίδονται από εκφραστές του αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι αποτέλεσμα ημιμάθειας, γενικεύσεων και αντιεπιστημονικής πρακτικής.

Επάρκεια εμβολίων υπάρχει και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά όλο το καλοκαίρι. Το μόνο που απομένει είναι η προσέλευση των πολιτών. Ο άμεσος εμβολιασμός τους θα προστατεύσει τους ίδιους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και το κοινωνικό σύνολο.

Μην αφήσετε να σας βρει το φθινόπωρο χωρίς την δωρεάν ασπίδα προστασίας που σάς παρέχει η Ευρώπη και η ελληνική Πολιτεία.

Εμπιστευτείτε τους επιστήμονες υγείας και ιδιαίτερα τον προσωπικό σας οικογενειακό ιατρό.

Ο άμεσος εμβολιασμός όλων των ηλικιών, σε συνδυασμό πάντα με την αυστηρή τήρηση των προστατευτικών μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, είναι ο μόνος δρόμος για την αναχαίτιση της διασποράς των μεταλλάξεων του ιού.

Ο Πρόεδρος

Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος