Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 4:05:41 μμ
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 09:48

Ο νομός Κιλκίς χρειάζεται ουσία και όχι «παρουσία»

anthrakidis2

Πολιτική δεν γίνεται μέσα από πρωινάδικα τηλεμαγκαζίνα ούτε από την καρέκλα του κριτή σε tallent show.
Πατριωτισμός δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται οι άναρθρες καυγές περί της αυτονόητης ελληνικότητας της Μακεδονία μας.
Πολιτικός πολιτισμός δεν είναι οι αγοραίοι χαρακτηρισμοί και οι αναιδείς προσωπικές επιθέσεις στον αντίπαλο.
Πολιτική άποψη που μεταβάλλεται ανάλογα με το "δελτίο καιρού" δεν είναι αυτή που μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα.
Όραμα πολιτικό και αγώνας πατριωτικός για τη Μακεδονία μας είναι η πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια της περιοχής μας, για την αναπτυξιακή της απογείωση και για τον τερματισμό της μεμψιμοιρίας.
Η μίζερη προσέγγιση με απόδοση των ευθυνών για την καχεξία και την οπισθοδρόμηση της περιφέρειας μας στο αθηνοκεντρικό κράτος, αποτελεί μια εύκολη απέκδυση ευθυνών και ένα καταφύγιο ανευθυνότητας και ανικανότητας.
Η Κ. Μακεδονία και δη ο νομός Κιλκίς, χρειάζονται ουσία και όχι "παρουσία".
Η περιφέρεια και ο νομός μας έχουν ανάγκη από πολιτικές διεκδίκησης, από δημιουργικές πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν στην αξιοποίηση των δυνάμεων της περιοχής. Στην βέλτιστη απόδοση των παραγωγικών μας δυνατοτήτων και στην συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα.
Η Βόρεια Ελλάδα έχει ανάγκη από την κατάρτιση ενός αναπτυξιακού σχεδίου ικανού μας οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση, σε έξοδο που όμως θα είναι κοινωνικά δίκαιη.
Το προιόν της Μακεδονίας, που είναι κυρίως το αγροτικό προιόν πρέπει να προωθηθεί με παράλληλη φροντίδα για τους φυσικούς μας πόρους.
Η Μακεδονία και ο νομός Κιλκίς απαιτούν ένα "Μέτωπο Ανάπτυξης", ένα μέτωπο που θα συγκρουσθεί με κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες και θα ωθήσει την περιοχή μας σε αναπτυξιακούς δρόμους.