Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 5:29:36 μμ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:40

Οι πολίτες περιμένουν τις αντιδράσεις Κιλτίδη - Τσιτουρίδη

Κάποτε το Κιλκίς ήταν γνωστό πανελληνίως από τη λειτουργία των ορθοπαιδικών κλινικών του νοσοκομείου του και τις στρατιωτικές μονάδες που έδρευαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν ήταν και οι πλέον ορθόδοξες πρακτικές ανάπτυξης, αλλά αφού δεν υπήρχαν άλλες…
Σήμερα οι μεν ορθοπαιδικές κλινικές παραμένουν απλές κλινικές χωρίς να αναληφθεί καμιά πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της επιστημοσύνης και της γνώσης -εμπειρίας του επιστημονικού προσωπικού, ο δε στρατός κατέστη άφαντος.


Τελευταία πράξη μετά την κατάργηση δια της …μετακόμισης των μεγάλων στρατοπέδων του Καμπάνη, της Μεραρχίας, του Διαλλέτη, της Στρατονομίας, του Πυροβολικού κ.ο.κ σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, αποτελεί και η τυπική κατάργηση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Κιλκίς που έδρευε στο στρατόπεδο Καμπάνη και λειτουργούσε από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.
Όπως αποκαλύψαμε στο χθεσινό φύλλο της ΠΡΩΙΝΗΣ και των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, η απόφαση κατάργησης - μεταφοράς του ΚΕΝ στο Πολυδέντρι Κοζάνης έχει εκδοθεί και δεν ανακοινώνεται επίσημα για ευνόητους λόγους καθώς η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διαχειριστεί το όλο θέμα για να μην εισπράξει πολιτικό κόστος.
Η αντίδραση του βουλευτή και πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας Γ. Φλωρίδη με την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Άμυνας  ήταν αναμενόμενη αλλά πέραν της πολιτικής καταδίκης της απόφασης δεν αναμένεται να παράξει άλλα αποτελέσματα.
Εξίσου αναμενόμενη αλλά και ανίσχυρη να αντιστρέψει  τον ρου των κυβερνητικών αποφάσεων είναι και η αντίδραση του Δημάρχου Κιλκίς Δ. Τερζίδη που εκδηλώθηκε ήδη μετά την πρώτο, προ δυο μηνών, προειδοποιητικό δημοσίευμα, και πάλι από τις εφημερίδες μας.
Εκείνη που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι η στάση και η αντίδραση των δυο βουλευτών της κυβερνώσας Ν.Δ. Κ. Κιλτιδη και Σ. Τσιτουρίδη στους οποίους και θα χρεωθεί η αποτυχία αποτροπής της δυσμενούς για τα συμφέροντα της πόλης και του νομού απόφασης.
Σημειώνουμε ότι μετά τα πρώτα δημοσιεύματα των εφημερίδων μας, από το περιβάλλον του κ. Κιλτίδη - αλλά και από τη Νομαρχία- διοχετεύονταν η αισιοδοξία πως πιθανή κατάργηση του ΚΕΝ θα ισοσταθμιστεί ή μάλλον θα υπεραναπληρωθεί με την εγκατάσταση σε στρατόπεδο του Κιλκίς πλήρους και πολυπληθούς στρατιωτικής μονάδας.
Το ίδιο σενάριο διακινήθηκε και χθες αλλά επί του παρόντος μόνη απόφαση αποτελεί η κατάργηση του ΚΕΝ.