espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 5:22:20 μμ

Πολιτική

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 23:47

Το πρόγραμμα προβολών του Θερινού κινηματογράφου

Συντάκτης: Eidisis.gr

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος “Δημήτρης Ζωηρός” δεν μπορεί να λείπει.
Για εφέτος διαλέξαμε 31 ταινίες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τα δροσερά βράδια στο Λόφο του Αη Γιώργη!
Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως ακολούθως:

Η 14η Ιουνίου επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος, ως ημέρα εορτασμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Ο Π.Ο.Υ. (W.H.O.) επιλέγει κάθε χρόνο μια διαφορετική χώρα, η οποία φιλοξενεί τον εορτασμό αυτό, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υπογραμμίσει την πανανθρώπινη αξία της προσφοράς αίματος.

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ των εφημερίδων μας από την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής (ΦΕΚ15 Ιουνίου, αρ. απόφασης 264) που τροποποιεί προγενέστερη και παρέχει πλέον δικαίωμα της χώρας να εντάξει στο διαγωνισμό παραχώρησης της Εγνατίας Οδού ως υποχρεώση του παραχωρησιούχου την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πολύκαστρο - Μάλγαρα, το γνωστό τμήμα δρόμου που έχει χαρακτηριστεί ως καρμανιόλα λόγω των πολύνεκρων δυστυχημάτων που σημειώθηκαν σε αυτόν.

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 20:20

Μια ταλαντούχος ζωγράφος στην πόλη μας

Συντάκτης:

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Ε. Παυλίδης.


Με την ζωγραφική δεν έχω και μεγάλη σχέση.Φυσικό γιατί δεν έχω εικαστική παιδεία. Μ' αρέσει ένας ωραίος πίνακας που απεικονίζει φύση (δένδρα, ποτάμια, λουλούδια, βουνά) αλλ' αυτό δεν έχει να κάνει με την τέχνη της ζωγραφικής. Έχει να κάνει με το συναίσθημα και την περί ωραίου αντίληψη του μέσου πολίτη. Αυτός που γνωρίζει την τέχνη, πίσω από το φαινόμενο, ξέρει να διακρίνει την λεπτομέρεια, την αισθητική του πίνακα και την τεχνοτροπία του καλλιτέχνη. Διότι η ζωγραφική, δεν είναι το φαινόμενο. Είναι αυτό που φαντάζεται ο ζωγράφος από μέσα του, είναι αυτό που αντιλαμβάνεται ο θεατής με την σκέψη του.

Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά στη διαδικασία συγκρότησης Συντονιστικών Δημοτικών Οργανώσεων (Τ.Ο) στο Νομό Κιλκίς μέσω της διεξαγωγής εκλογών στις 24-06-2018, ημέρα Κυριακή (08:00-20:00).
Στο Νομό Κιλκίς θα συγκροτηθούν δύο Συντονιστικές Δημοτικές Οργανώσεις, μία ανά Καλλικρατικό Δήμο και συγκεκριμένα:

Οι Κιλκισιώτες που βρέθηκαν την Κυριακή 3 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς ξεφύλλισαν μαζί με τον συντοπίτη τους δρ. Σωτήρη Χρυσάφη το νέο του βιβλίο ‘’Ο Αρμαγεδδών του Εμφυλίου, Κιλκίς 4 Νοεμβρίου 1944’’. Τα αιματηρά γεγονότα του Νοεμβρίου του 1944 όπου συγκεντρώθηκαν γύρω από το Κιλκίς χιλιάδες ένοπλοι μη εαμικών αντιστασιακών οργανώσεων, αρκετοί συνεργάτες των Γερμανών βρισκόμενοι αντιμέτωποι με τα πυρά του ΕΛ.ΑΣ και έχουν καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως η μάχη του Κιλκίς, αποτυπώθηκαν στο πόνημα του συγγραφέα ως μνήμες, ως μαρτυρίες Κιλκισιωτών που βίωσαν το προεμφυλιοπολεμικό σκηνικό αλλά κυρίως ως εσωτερική ανάγκη του συγγραφέα να αναζητήσει την αλήθεια.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουνίου 2018 στα γραφεία της (Αθηνών & 25ης Μαρτίου γωνία) η ΝΟΔΕ Κιλκίς κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου Μ. Παπαδόπουλου.
Κύριο θέμα της ήταν η επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – Προέδρου ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κιλκίς για την 105η επέτειο της Μάχης και Απελευθέρωσης της πόλης (21 Ιουνίου 1913).