Πολιτική
Υποκατηγορίες
Πέρασαν 100 χρόνια από το θάνατο του ‘’Αγίου των γραμμάτων μας’’, του ‘’κοσμοκαλόγερου’’, του Σκιαθίτη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τη βαθιά πίστη στο Θεό και στην Ορθοδοξία, τον αληθινό σεβασμό στην παράδοση και την ανόθευτη αγάπη στην Ελλάδα. Τον αγαπήσαμε και τον θαυμάσαμε όλοι οι μεταγενέστεροί του, μέχρι σήμερα, γιατί ευεργέτησε, λάμπρυνε και πλούτισε όσο ελάχιστοι την ελληνική Λογοτεχνία με το παμμέγιστο έργο του.
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 17:08
Tο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.gr
Συνεχίζονται οι προβολές που διοργανώνει η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τον ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 11, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Απριλίου, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ από το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, στις 8μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.Πρόγραμμα προβολών:
Μια στις εννέα Ευρωπαίες θα προσβληθεί από καρκίνο του στήθους στην πορεία της ζωής της. Δυστυχώς πρόκειται για έναν αριθμό ο οποίος προς το παρόν φαίνεται δύσκολο να αλλάξει. Αυτό που μπορούμε εμείς να αλλάξουμε, είναι ο αριθμός των Ελληνίδων που ενημερώνονται κάθε χρόνο, για να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, κερδίζοντας πιθανά για τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους μια ευκαιρία ζωής.
O Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ άσκησε αυστηρή κριτική στη συμπολίτευση για τον κατατεθέντα προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων του Δήμου Παιονίας για το 2011 που τέθηκε προς έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 31 Μαρτίου.Σε ανακοίνωση του Συνδυασμού αναφέρεται:
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 13:48
Κ. Κιλτίδης: Πρόγραμμα για αξιοπρεπή περίθαλψη των Ελλήνων
Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Κώστας Κιλτίδης, ήταν εισηγητής στο Προσυνέδριο για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή της εισήγησής του, που είχε θέμα «Την αναδιάταξη και ολοκλήρωση του Ε.Σ.Υ» ζήτησε πάση θυσία το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν, για την καταλήστευση των οικονομικών πόρων που έγινε την προηγούμενη δεκαετία, υπενθυμίζοντας τη γνωστή πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 η παράσταση του έργου «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιακ. Καμπανέλλη, από τη θεατρική ομάδα «ΟΜΠΡΕΛΕΣ» με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» και του Ειδικού Σχολείου.
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 13:42
Γεωργαντάς: Όσοι παίζουν με την υγεία μας θα χάσουν την (πολιτική) υγειά τους
Συντάκτης: Eidisis.gr
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητά της να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Χωρίς πυξίδα και εθνική στρατηγική, αποτελεί πλέον το υπαλληλικό προσωπικό των δανειστών της χώρας που άκριτα και άβουλα υπογράφει και εφαρμόζει κάθε εντολή των δανειστών, οδηγώντας τους Έλληνες στις χειρότερες μέρες μετά τον πόλεμο.
Συζητήθηκε στη βουλή, την περασμένη εβδομάδα, η ερώτηση που είχε καταθέσει στις 2-2-11 προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Κώστας Κιλτίδης και αφορούσε τα προβλήματα των Νοσοκομείων της περιφέρειας.
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 13:39
Δραγανίδης: Καμία διέξοδο και καμία ελπίδα δεν δίνει στους δημότες ο προϋπολογισμός
Συντάκτης: Eidisis.gr
Αυστηρή κριτική στη νέα διοίκηση του δήμου άσκησε με αφορμή τη συζήτηση για την ψήφιση του Προϋπολογισμού ο επικεφαλής της παράταξης «Παιόνων Πολιτεία» και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Δραγανίδης. Μάλιστα στην ψηφοφορία που ακολούθησε καταψήφισε ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του τον προϋπολογισμό του 2011, δηλώνοντας ότι δεν δίνει καμία διέξοδο και ελπίδα στους δημότες.
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 14:14
Μπακογιάννη: Η πολιτική ηγεσία οφείλει να βρει λύσεις
Συντάκτης: Eidisis.gr
Στο Κιλκίς βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, όπου εγκαινίασε τα γραφεία του κόμματος, με την παρουσία των βουλευτών, Κώστα Κιλτίδη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και πολλών φίλων του κόμματος, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους φορέων του νομού.