Πολιτική
Υποκατηγορίες
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 11:51
Τίμησαν την Ημέρα των Ηλικιωμένων στην Φιλυριά
Συντάκτης: Eidisis.gr
Την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα για την «Τρίτη Ηλικία» που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους και να επισημάνει, σε εμάς τους ακόμη νεότερους, την αναπτυξιακή δύναμη των «απομάχων» σε αρκετές περιπτώσεις, τίμησε σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 ο πολιτιστικός σύλλογος της Φιλυριάς διοργανώνοντας εκδήλωση στο εντευκτήριο του Συλλόγου.
Με διαφορά μιας μονάδας προηγείται ο νυν Νομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος του Καλλικράτειου δήμου Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας του δημάρχου και υποψηφίου Δημάρχου Δημ. Τερζίδη σε δημοσκόπηση που διενήργησε στο διάστημα από 15 έως 22 Σεπτεμβρίουκαι το δείγμα των 969 ατόμων που ρωτήθηκαν λήφθηκε από τους εφτά συνιστώντες δήμους (Κιλκίς, Γαλλικός, Πικρολίμνη, Χέρσο, Κρούσια,. Δοιράνη, Μουριές) η εταιρεία to the point κατόπιν παραγγελίας του συνδυασμού «Κιλκίς, Ισχυρός Δήμος» του κ. Τερζίδη.
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 10:59
Επίδειξη δύναμης και ενότητας από τον Θανάση Λαπόρδα
Συντάκτης: Eidisis.gr
Τις βασικές αρχές και τις αξίες που συνέχουν το ψηφοδέλτιο και την υποψηφιότητά του παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας σε μεγάλη συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 10:58
«Το Στρατηγικό μας Σχέδιο πυξίδα των επιλογών μας»
Συντάκτης: Eidisis.gr
Παρουσία εκατοντάδων πολιτών από το Πολύκαστρο και τους δήμους που συγκροτούν το νέο δήμο Παιονίας, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Παιόνων Πολιτεία – Ενότητα – Δημιουργία» του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Δραγανίδη.
Ευχής έργο θα είναι να πούμε κάποτε ότι οι άνθρωποι δεν ζουν μόνο απλώς περισσότερο, αλλά και ζουν καλύτερα. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της διοικήτριας του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς κ. Αναστασίας Τζελέπη στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση με την οποία τιμήθηκε η παγκόσμια Ημέρα της τρίτης ηλικίας στο Κιλκίς το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 10:36
Γκουντενούδης : Τα προβλήματα δεν έχουν ταμπέλες
Συντάκτης: Eidisis.gr
Tην αγωνία και την ανασφάλεια συναντά συχνά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των πολιτών του νομού ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης καθώς επισκέπτεται όλες τις περιοχές και τους οικισμούς του νομού καθημερινά. Ατμόσφαιρα που συναντά συχνά και στις προγραμματισμένες συναντήσεις με τοπικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του νομού Κιλκίς.
Ο Κώστας Κιλτίδης το αποκάλυψε στους Κιλκιδιώτες δημοσιογράφους, όταν σχεδόν το σύνολο των αθηναϊκών μμε τον παρουσίαζαν έτοιμο να ενταχθεί στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. «Εγώ θα παραμείνω ανεξάρτητος. Η μοναδική περίπτωση να αλλάξει η στάση μου αυτή είναι η δημιουργία ενός ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος, ικανού να διεκδικήσει την εξουσία» είχε απαντήσει.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης συνοδευόμενος από τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέπτεται όλους τους οικισμούς και τα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:
«Κεντρική Μακεδονία: Μέτωπο Ανάπτυξης», είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη. Το όνομα αποτυπώνει τη βασική προτεραιότητα του προγράμματος του συνδυασμού, που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη της περιοχής με συγκεκριμένο σχέδιο και δράσεις.
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:27
Γέφυρες φιλίας στεριώνει ο σύλλογος Δυτικοποντίων
Συντάκτης: Eidisis.gr
Χρόνια πριν ήταν ένας Τούρκος στρατηγός που επισκέφθηκε τον Επτάλοφο. Δάκρυσε σαν προσκύνησε στην πατρίδα των γονιών του, των δικών του, σαν περιδιάβηκε στους δρόμους από όπου οι γονείς του έφυγαν το 1924 στην ανταλλαγή των πληθυσμών. Τηλεφώνησε μάλιστα στον πατέρα του, υπερήλικα πια και πάντα πρόσφυγα στη νέα πατρίδα του την Τουρκία. "Εδώ είμαι πατέρα, στο σπίτι που άφησες. Ακόμα σώζονται τα ντουβάρια του…"