Πολιτική
Υποκατηγορίες
Ένα εντυπωσιακό πολιτιστικό τετραήμερο έζησαν οι κάτοικοι των Ρυζίων με την ευκαιρία της πανηγυρικής του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.-Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Βερβερίδη «Το χωριό Ρίζια Κιλκίς και οι κάτοικοί του στο διάβα του χρόνου»
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε κα φέτος η πανήγυρη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Σάντας, με τριήμερες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις από την Πέμπτη 5 μέχρι το Σαββάτο 7 Αυγούστου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή με την τέλεση Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετά Λιτής, Αρτοκλασίας και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας, με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και μελών του Συλλόγου Ποντίων Ν.Σάντας, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.
Από τον κ. Παύλο Τονικίδη λάβαμε την ακόλουθη δήλωση:
«Την 30η Μαΐου σε ανοικτή εκδήλωση κατέθεσα το ενδιαφέρον μου για τη διεκδίκηση του αξιώματος του δημάρχου Κιλκίς.
Η πράξη εκείνη ήταν το φυσιολογικό επιστέγασμα μιας διεργασίας που ξεκίνησε πολύ νωρίτερα. Μια διεργασία που βασίστηκε κυρίως στον κοινό προβληματισμό εμού και των φίλων, για τα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας. Ένας προβληματισμός που γρήγορα έλαβε τα χαρακτηριστικά της γνήσιας δημόσιας διαβούλευσης, χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα. Αυτά τα χαρακτηριστικά της διαβούλευσης, πιστεύω, ότι ήταν η κύρια αιτία για τον σταθερά αυξανόμενο κύκλο των συνομιλητών.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:23
Πολιτιστικό τετραήμερο από «Ακρίτες» Επταλόφου
Συντάκτης: Eidisis.gr
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος νομού Κιλκίς «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ». Οι εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, Επταλοφίτες και επισκέπτες, πραγματοποιήθηκαν από 11 έως κα 14 Αυγούστου 2010 στην πλατεία Επταλόφου Κιλκίς.
Μια νύχτα μαγική και ένα ολόγιομο χαμογελαστό φεγγάρι υπόσχεται ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, το βράδυ της 23ης Αυγούστου 2010, στις 9 το βράδυ, μπροστά στο μνημείο της φύσης, το σπήλαιο του Αγ. Γεωργίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μουσικό σεργιάνι στις γειτονιές μας.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:19
Στο 12ο Συναπάντημα Νεολαίας ο Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης
Συντάκτης: Eidisis.gr
Στις 15-18 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε το 12ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στις εγκαταστάσεις της «Παναγίας Σουμελά» στο όρος Βέρμιο, όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης που αποτελούνταν από ομάδα χορευτών και μέλη του Δ.Σ.. του συλλόγου.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:10
Και με τη βούλα της Ν.Δ. υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο Νομάρχης Κιλκίς και υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, ύστερα από την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνεργασία του, την Τρίτη 17 Αυγούστου, με τους κ. Μιχαλολιάκο και Λυκουρέντζο στα γραφεία του κόμματος της Ν.Δ., προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δυόμιση μήνες προ των δημοτικών εκλογών κυριαρχεί το παρασκήνιο. Οι πολίτες βαρέθηκαν να ρωτούν ποιοι τελικά θα είναι υποψήφιοι για το δήμο Κιλκίς. Γιατί έπεται το δεύτερο και ουσιώδες ερώτημα, τι είναι ο «Καλλικράτης», θα ωφελήσει τους πολίτες και τον τόπο;», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού «Οραμα και Δράση» του κ. Παύλου Πασσαλίδη.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:07
“Η Ρωμανία κι αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο”
Συντάκτης: Eidisis.gr
Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» πραγματοποίησε ταξίδι-οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες (Πόντος –Καρς) επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων παρουσίας και προσφοράς του συλλόγου. Η διάρκεια της δεύτερης «Αργοναυτικής εκστρατείας» διήρκησε 13 ημέρες και ήταν κουραστικό, μακρύ αλλά με πολλές εικόνες, συναισθήματα και πρωτόγνωρες εμπειρίες από αυτές που μένουν ανεξίτηλα στην μνήμη του καθενός.
Με ποντιακούς ήχους και χορούς πλημμύρισαν τη Χίο οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου, στην εκδρομή που πραγματοποίησαν από τις 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, προσκεκλημένοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου. Την αποστολή συνόδεψαν ο πρόεδρος των Ακριτών Ι. Παπαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πολυκάστρου Λ. Ευθυμιάδης.