Πολιτική
Υποκατηγορίες
Το βράδυ του Σαββάτου της 28ης Ιουνίου 2008, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του ΙΓ’ Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, με την απονομή του Αριστείου 2008 στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, και των Βραβείων και Επαίνων στους διακριθέντες στο διαγωνισμό. Της απονομής των επάθλων προηγήθηκε αφιέρωμα στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ. Στη ζωή και το έργο της αναφέρθηκε ο Δημήτριος Κόκορης μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού.
Πρωτοβουλία για την οικιστική χρήση του οικισμού Ροδώνας του Δήμου Μουριών, κατά το πρότυπο ανάπτυξης του Παλαιού Λιθωτού, έχει αναλάβει από τα τέλη του περασμένου χρόνου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης προκειμένου το ιστορικό και ερημωμένο σήμερα χωριό να αποκτήσει ζωντάνια και δυναμική. Ο κ. Κιλτίδης έχει δώσει οδηγίες στην αρμόδια υπηρεσία (Διεύθυνση Πολιτικής Γης) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για τη ρύθμιση των εκτάσεων της Ροδώνας.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:43
90εκ. ευρώ ετησίως για την δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία
Συντάκτης: Eidisis.gr
Mε 90 εκ. ευρώ ετησίως θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα πρόγραμμα για την δωρεάν διανομή φρέσκων και μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών στα σχολεία. Σκοπός του προγράμματος δεν είναι άλλος παρά η αντιμετώπιση του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας και η προώθηση σωστών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά από τη νεαρή τους ηλικία. Σύμφωνα με απάντηση του Επιτρόπου Υγείας σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή της NΔ κ. Γιάννη Γκλαβάκη το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας είναι έντονο στην Ε.Ε. Όσον αφορά στην Ελλάδα περίπου το 30% των αγοριών και το 16% των κοριτσιών, ηλικίας 13 - 17 ετών πάσχουν από παχυσαρκία.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:41
Συναντήσεις και συνεργασίες του κ. Σ. Τσιτουρίδη
Συντάκτης: Eidisis.gr
Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ ο Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης βρέθηκε στο Μαυροβούνιο για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνέλευσης με Θέμα την διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον ρόλο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στα Βαλκάνια.Κατά την παρουσία του στο Μαυροβούνιο ο κ. Τσιτουρίδης είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και Πρόεδρο του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) κ. Ράνκο ΚΡΙΒΟΚΑΠΙΤΣ , τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μίλαν ΡΟΤΣΕΝ, τον Υπουργό Άμυνας κ. Μπόρο ΒΟΥΤΣΙΝΙΤΣ καθώς και την Υφυπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης κα Άννα ΜΠΑΜΠΙΤΣ.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:39
Με περιορισμούς η χρήση της εξάμηνης άδειας από τις εργαζόμενες μητέρες
Συντάκτης: Eidisis.gr
Οι εργαζόμενες που υπάγονται σε κλαδικές συλλογικές συμβάσεις ή έχουν κατακτήσει παροχές που είναι ευνοϊκότερες από αυτά τα οποία προβλέπονται στην ΕΓΣΕΕ 2004-2005, δεν δικαιούνται την ειδική άδεια μητρότητας των έξι μηνών και τη μηνιαία καταβολή Αυτό σημαίνει ότι για χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες (που δουλεύουν π.χ. στους χώρους των τραπεζών, της ναυτιλίας, των ξενοδοχείων, κ.λπ.) δεν ισχύουν τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Απασχόλησης για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας. Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στους νομούς Γρεβενών και Πέλλας την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουνίου.Κατά την επίσκεψή του στο ν. Γρεβενών την Πέμπτη 26 Ιουνίου ο κ. Υφυπουργός θα έχει συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές για αγροτικά και δασικά θέματα. Ειδικότερα στις 12 το μεσημέρι θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα γίνει στο Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών με τη συμμετοχή του Νομάρχη, του Προέδρου της ΕΑΣ Γρεβενών και του Προέδρου Βιοκαλλιεργητών της περιοχής.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:08
Θετική η Κομισιόν στην ενίσχυση των μικρών αγροτικών μονάδων
Συντάκτης: Eidisis.gr
"H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει συνοδευτικά μέτρα στήριξης για τους γαλακτοπαραγωγούς των ορεινών περιοχών στο πλαίσιο του "έλεγχου υγείας" της Kοινής Αγροτικής Πολιτικής (KAΠ)" απάντησε η Επίτροπος Γεωργίας κα Boel στον ευρωβουλευτή της NΔ κ. Γιάννη Γκλαβάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επικείμενη αναθεώρηση της KAΠ. Συνεχίζοντας η Επίτροπος συμπλήρωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις, καθώς αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο για την διατήρηση της συνοχής της ευρωπαϊκής υπαίθρου.
Ο πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας, Μανώλης Σκουλάκης, η Γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Μένη Μαλιώρη, και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Μαρία Καρακλιούμη, με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους», επισκέφθηκαν το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών. Το μεσημέρι, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.
Ο Νέστορας της ανανεωτικής Αριστεράς, ο σχεδόν Κιλκισώτης Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε με την εμφάνιση και ομιλία του την Τετάρτη στο Κιλκίς όσα καλά τον συνοδεύουν. Είναι ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που δεν κραυγάζει για να πείσει τάχα για την αλήθεια των απόψεων και των προτάσεών του. Χαμηλοί τόνοι, επιχειρήματα, σεβασμός στην άποψη του άλλου ακόμα κι όταν ριζικά διαφέρει από τη δική του… Εν ενί λόγω η παρουσία και η ομιλία του την Τετάρτη σε 100 περίπου φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργούς πολίτες γενικότερα αποτέλεσε μια όαση δημοκρατίας και θα τολμούσαμε να πούμε μια φωνή πολιτισμού.
Με αφορμή τον απολογισμό οικονομικής διαχείρισης του ΟΠΟΝΓΑ, που κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρ. Σπίγκος, κάνουμε έναν μίνι απολογισμό από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Κιλκίς, κατά το έτος 2007. Με «κορωνίδα» το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, ο ΟΠΟΝΓΑ πραγματοποίησε ή συνδιοργάνωσε άλλες 63 συνολικά εκδηλώσεις. Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος, κατά σειρά εμφάνισης, σχήματα από Συρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Καζακστάν, Αργεντινή, Καναδά, Γαλλία και Βραζιλία, παρουσιάζοντας στη πόλη του Κιλκίς εκπληκτικά έργα επί 16 μέρες.