Πολιτική
Υποκατηγορίες
ΚΚΕ Κιλκίς:“9η Μαΐου 1945: Πάντα στην καρδιά των λαών. Πάντα στο στόχαστρο των αστών”
Συντάκτης: Eidisis.gr78 χρόνια συμπληρώνονται από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Εκατομμύρια θυσιάστηκαν για αυτήν και πολύ περισσότεροι εμπνέονται μέχρι σήμερα. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για να γιορτάζεται την 9η Μάη η λεγόμενη «Ημέρα της Ευρώπης», με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού, η επιδιωκόμενη υποβάθμιση και στρέβλωση της συμβολής των κομμουνιστών στην Αντιφασιστική Νίκη αποδεικνύεται ακατόρθωτη.
Την κεντρική πολιτική του εκδήλωση οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς, το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου, προκειμένου να παρουσιάσει τους πέντε υποψήφιους βουλευτές του νομού Κιλκίς.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του γραμματέα της Ν.Ε. Κιλκίς του κόμματος, Αναστάσιου Κεσίδη. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο π. υφυπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, κιλκισιώτης στην καταγωγή.
Ο Πέτρος Παππάς στη Ν. Σάντα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στους αμπελουργούς της Γουμένισσας και στα χωριά του νομού
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους τίμησε με την παρουσία του στη Νέα Σάντα ο υπ. Βουλευτής Κιλκίς του Σύριζα, Πέτρος Παππάς, υπενθυμίζοντας τα όσα σημαντικά έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας όσον αφορά τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.
Φιλοπεριβαλλοντική δράση καθαρισμού στο περιαστικό δάσος του Λόφου Αγίου Γεωργίου
Συντάκτης: Eidisis.grΤο περιαστικό δασάκι του Αγίου Γεωργίου τίθεται υπό τη φροντίδα της Κοινότητας Κιλκίς. Την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου, στις 10:30 τα στελέχη της Κοινότητας Κιλκίς αναλαμβάνουν φιλοπεριβαλλοντική δράση καθαρισμού του δάσους από μικροαπορρίμματα για να ομορφύνουν την όψη του μοναδικού πράσινου πνεύμονα της πόλης.
“Είτε βραδιάζει, είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί”. Mουσικοχορευτική θεατρική παράσταση από την «ΑΡΜΟΝΙΑ» Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΤι θα λέγατε για ένα ταξίδι , πίσω στο χρόνο στις γειτονιές της παλιάς Ελλάδας; Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, µε µια γειτονιά της Ελλάδας µε θύμησες, ιστορίες και εξομολογήσεις. Η γυναίκα-παιδί, η γυναίκα-κόρη. Η νοσταλγία, οι µνήµες και η χαρά της γειτονιάς και της ξεγνοιασιάς της εκδρομής. Η γυναίκα-σύζυγος, η γυναίκα-υπόδειγµα µμέσα στις επιταγές του γάµου και της µητρότητας.
Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Κιλκίς έκαναν strike στην ανακύκλωση, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι τη σημασία της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς τριακόσιοι πενήντα μαθητές συμμετείχαν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που έφερε σε επαφή και εξοικείωσε τους νέους πολίτες του Δήμου Κιλκίς με την ανακύκλωση των συσκευασιών και την ορθή χρήση του μπλε κάδου με έναν διασκεδαστικό όσο και δημιουργικό παιδαγωγικό τρόπο, με το παιχνίδι.
Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (8-5-2018)
Συντάκτης: Eidisis.grΔήλωση Κώστα Κιλτίδη μετά την επίσκεψή του στην Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην Επίσκεψή του στην ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης ο Κώστας Κιλτίδης, υποψήφιος Βουλευτής στο νομό Κιλκίς με την Νέα Δημοκρατία έκανε την εξής δήλωση:
«Είμαι πάντοτε παρών στην επίλυση των προβλημάτων των στελεχών της αστυνομίας. Η απόλυτη στήριξή μου πηγάζει από την επικινδυνότητα της εργασίας και από την δική μου θέση στο αξιακό σύστημα της ζωής μου.
Ανθοέκθεση από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς το τριήμερο 12-14 Μαΐου
Συντάκτης: Eidisis.grΜε αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς σας περιμένει και φέτος στην καθιερωμένη του Ανθοέκθεση!
Η Ανθοέκθεση θα γίνει στον πεζόδρομο Κ. Γαβριηλίδη, τις ημέρες:
Παρασκευή 12 Μαΐου (19.00-21.00)
Σάββατο 13 Μαΐου (09.00-21.00) και
Κυριακή 14 Μαΐου (10.00-15.00).