Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 2:56:52 πμ

Πολιτική

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 06:43

Παρουσία Τσιτουρίδη τα θέματα της Αξιούπολης

Συντάκτης:
 Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, της Δευτέρας 14.4.08, παρέστη ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Κατά τη διάρκειά της η δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του έθεσαν κάποια από τα προβλήματα του δήμου.
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 06:24

Στις Βρυξέλες ο Κ.Κιλτίδης

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης αναχώρησε για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με το Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ν. Σιβένα, με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα Ελλάδας - Κύπρου κ. Γ. Μαθιουδάκη καθώς και με στελέχη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για θέματα γεωργίας.
Επί τάπητος θα τεθούν θέματα βιολογικής γεωργίας, η προώθηση των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και τα φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα.

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:50

Κιλτίδης: Οριστικά στη μεραρχία το Δικαστικό Μέγαρο

Συντάκτης:
Για πρώτη φορά ο Υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης αναγγέλλει και δεσμεύεται συνάμα προς τους πολίτες του νομού ότι το πολύπαθο Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς χωροθετείται οριστικά και αμετάκλητα στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου (πρώην VI Νεραρχία). Και αναφερόματε σε δέσμευση και όχι σε βούλησή του καθώς στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Κιλτίδης τονίζει ότι κατόπιν «συντονισμένων παρεμβάσεών του» έχει το «πράσινο φως» τόσο του Υπουργείου Άμυνας όσο και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:13

Τσιτουρίδης: Ενισχύσεις στο δήμο Αξιούπολης

Συντάκτης:
 Για την απόφαση του υπουργείου εσωτερικών να διαθέσει στο δήμο Αξιούπολης έκτακτο κονδύλιο 45.000 ευρώ, από το πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών για την αποκατάσταση διαφόρων ζημιών, καθώς και κονδύλιο 150.000 ευρώ από τις οριζόντιες δράσεις του προγράμματος «Θησέας», για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Βαλτοτοπίου, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο Αξιούπολης, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Τα ανωτέρω κονδύλια πρόκειται να διατεθούν αμέσως.
 Σημαντικές επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α. αλλά και με την Ελληνική Ομογένεια είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά την επταήμερη παραμονή στην Ατλαντική Ήπειρο, στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Hermes Expo.
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 07:13

Φλωρίδης: Κι εμείς δεν τα πήγαμε τόσο καλά

Συντάκτης:
Ενημερωτικές συσκέψεις με κομματικά στελέχη έγιναν πολλές και θα γίνουν περισσότερες στο Κιλκίς. Αν λοιπόν σε κάτι ξεχώρισε η ενημέρωση που έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών του νομού σε κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό τους κ. Γιώργο Φλωρίδη, Γιάννη Μαγκριώτη και Σάββα Τσολάκη το περασμένο Σάββατο ήταν η αυτοκριτική αναφορά του  κ. Φλωρίδη πως ¨κι εμείς δεν τα πήγαμε πολύ καλά σε μερικούς τομείς», αλλά και η προτροπή του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Γιώργου Λασκάκη  προς τους Πράσινους: «Ελπίζουμε να μην ενδιαφερθείτε κι εσείς για τα προβλήματά μας μόνο χάριν της κοινής γνώμης, όπως ενδιαφέρεται κι η κυβέρνηση!».
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 07:11

Σε Βρυξέλλες ο Τσιτουρίδης

Συντάκτης:
 Ο Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 17 Απριλίου για να συμμετάσχει σε Κοινοβουλευτική Διάσκεψη της Ατλαντικής Συμμαχίας με θέμα τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 07:04

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για την πώληση ΟΤΕ

Συντάκτης:
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, απέστειλαν 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, με την οποία ζητούν την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με την πρόσκληση και την παρουσία σε αυτές του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κ. Χατζηδάκη, του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη και του αντιπροέδρου και εκπροσώπου της MIG, Α. Βγενόπουλου, για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΤΕ.
Ενώπιον του Υπουργού Μακεδονίας–Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Κορτσάρη, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, με αρμοδιότητες συντονισμού του έργου της πολιτικής προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα και έδρα στο Υπουργείο Μακεδονίας–Θράκης.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:47

Στο Βασιλιά της Σ. Αραβίας ο Σάββας Τσιτουρίδης

Συντάκτης:
 Ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην υπουργός  Σάββας Τσιτουρίδης, εκπροσωπώντας το ελληνικό Κοινοβούλιο, συμμετείχε σε επταμελή αντιπροσωπεία της πολιτικής επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και έγινε δεκτός από το Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ.