espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 11:19:52 μμ

Πολιτική

Επιστροφή της λειτουργίας των εκκλησιών στην κανονικότητα δίνει η νέα ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας.Πρωτόγνωρες εικόνες από την Κυριακή στις εκκλησίες.

Ορίσθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Όπως είχε προαναγγέλλει πριν λίγες ημέρες ο υπουργός πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής αναλαμβάνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» Αναστασία Κοτανίδου.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (15-5-2015)

Με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε να ανοίξουν από το Σάββατο 16 Μαΐου οι 515 οργανωμένες παραλίες, περίκλειστες ή μη, της χώρας.

Άλλους τρεις καταγεγραμμένους θανάτους από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και συνολικά 155 στη χώρα ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε άλλα 16 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 10 ανήκουν σε γνωστές συρροές κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760, εκ των οποίων το 55,4% αφορά άνδρες. Από αυτά, 610 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 (50.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παραδόθηκαν 61 λάπτοπ και 135 τάμπλετ στα σχολεία του ν. Κιλκίς.

Στην παροχή σημαντικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε εκπαιδευτικές δομές του Κιλκίς προχώρησε η Κυβέρνηση, με σκοπό τη βελτίωση της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης και την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Την ευαισθησία και την αλληλεγγύη προς τον άνθρωπο απέδειξαν γι’ άλλη μια φορά εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.

Ομάδα εθελοντών πρόσφεραν υγειονομική κάλυψη και φροντίδα σε όσους φιλοξενούνται στον προσφυγικό καταυλισμό στο Κλειδί Σερρών, σε παιδιά και ενήλικες.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε εχθές στη Βουλή τροπολογία, βάσει της οποίας παύουν ποινικές διώξεις που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 1 έτος και παραγράφονται επιβληθείσες ποινές έως 6 μήνες, με στόχο την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κ.ά.), σε αυτές τις εξαιρέσεις όμως δεν συμπεριλαμβάνονται τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 09:43

Διαγωνισμός Παραμυθιού ΚΔΑΠ Άθλος Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Στο βίντεο του μαθήματος του θεατρικού παιχνιδιού που αναρτήθηκε στις 23 Απριλίου 2020 στη σελίδα μας στο facebook ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού του ΚΔΑΠ μας, ανήγγειλε τον Διαγωνισμό Παραμυθιού που αφορά στους μαθητές όλων των δομών μας.

Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 22:01

«Ακρίτες» Πολυκάστρου: Δεν ξεχνώ, θυμάμαι, τιμώ…

Συντάκτης: Eidisis.gr

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» θα πραγματοποιήσει έκτακτη αιμοδοσία στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» στα πλαίσια της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.