Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 4:33:32 πμ
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 11:27

Περιοδεία του υφ. Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στο ν. Κιλκίς εντός κι εκτός στρατοπέδων

Από το νομό Κιλκίς ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η τετραήμερη περιοδεία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά σε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια της βόρειας Ελλάδας, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα και Ξάνθη.

 

Το στρατηγείο της 33ης Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, στο Πολύκαστρο και την έδρα του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης στο Κιλκίς επισκέφθηκε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τους διοικητές, ταξίαρχο Γεώργιο Στεφανίδη και συνταγματάρχη Θωμά Γραβανόπουλο, για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη των επιτελείων τους.

Τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν οι διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

Ωστόσο, ήταν μια καλή ευκαιρία για τον κ. Χαρδαλιά να περιοδεύσει στο νομό Κιλκίς και εκτός στρατοπέδων, να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, να επισκεφθεί τις βιομηχανίες ΛΥΚΑΣ και CAMARK (Αξιούπολη) στο δήμο Παιονίας, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη, και στο Κιλκίς να βρεθεί στα γραφεία του κόμματος μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και να συναντηθεί με το δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Μηνά Παπαδόπουλο και στελέχη του κόμματος.

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς σε ανάρτησή του για την επίσκεψή του στο ν. Κιλκίς αναφέρει:

«Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μου στη Μακεδονία, ο νομός Κιλκίς. Συνοδευόμενος από τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο επισκέφθηκα το Στρατηγείο της 33 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, στο Πολύκαστρο και το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης, στο Κιλκίς.

Οι Διοικητές της Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Στεφανίδης και του Πολυεθνικού Κέντρου Συνταγματάρχης Θωμάς Γραβανόπουλος με ενημέρωσαν για το έργο των Μονάδων τους και για τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, ενώ είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τα στελέχη των δύο επιτελείων.

Στο Κιλκίς είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον φίλο και Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά καθώς και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου Βαρθολομαίο, ενώ δεν παρέλειψα φυσικά να συναντήσω και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τους Δημάρχους Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη και Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη. Μιλήσαμε για αυτοδιοικητικά ζητήματα, για τα οποία εξακολουθώ ακόμα και σήμερα να νιώθω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κατά την παραμονή μου στον νομό, μου δόθηκε επίσης η δυνατότητα να επισκεφθώ και να ξεναγηθώ σε δύο ελληνικές επιχειρήσεις της περιοχής, στο εργοστάσιο ιατρικών ειδών, CAMARK και στις εγκαταστάσεις της γαλακτοκομικής βιομηχανίας ΛΥΚΑΣ, δύο επιχειρήσεις πρότυπα που απασχολούν δεκάδες ντόπιους εργαζόμενους».