Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:18:37 πμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 15:53

«Ψήφο στο ΚΚΕ από κάθε απλό και λαϊκό άνθρωπο»

Την κεντρική και μεγάλη συγκέντρωσή του πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην πλατεία Ειρήνης, με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την παρουσία και των πέντε υποψήφιων βουλευτών. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, Περικλής Χριστοδουλίδης, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος. Ακολούθησε η ομιλία του κ. Χριστάνη, που διακόπτονταν από τα συνθήματα των νεολαίων του κόμματος.


«Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε ότι ο καυγάς των δυο μονομάχων του δικομματισμού, τα κροκοδείλια δάκρυα, δήθεν για το έλλειμμα, για τα άδεια ταμεία, για τους νέους που εργάζονται ανασφάλιστοι στα stage είναι η υποκρισία τους, είναι το προπέτασμα καπνού για να κρύψουν το κύριο: ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ και οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες θέλουν ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε ο κ. Χριστάνης.
«Με βάση αυτό οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι οι νέοι και οι συνταξιούχοι να σκεφτούν και να κρίνουν, τι είδους αντιπολίτευση θα έχουμε; Με δυνατό ΚΚΕ, θα είναι δυνατός ο λαός ώστε να αντιμετωπίσει από καλύτερες θέσεις αυτή την επίθεση…
Από αυτήν την πλατεία απευθυνόμαστε όχι μόνο στους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος, στους εργατοϋπάλληλους που υπέφεραν και υποφέρουν, στη φτωχή αγροτιά, στους μικροϊδιοκτήτες, στους ιδιοκτήτες των μικρομάγαζων. Απευθυνόμαστε σε αυτούς, παίρνοντας σαν βάση ότι στις 4 του Οκτώβρη πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό απ’ ότι έγινε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, για λόγους πολύ συγκεκριμένους.
ΠΡΩΤΟ. Γιατί τα σπασμένα από την οικονομική κρίση θέλουν να τα φορτώσουν στις πλάτες λαού. Να θυμηθούμε εμείς πληρώσαμε το μάρμαρο την περίοδο που η χώρα μας είχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο 4,5% του ΑΕΠ. Τώρα που η δική τους κρίση, των καπιταλιστών επιβάλλει απλά μια μείωση των κερδών τους πάλι πρέπει να πληρώσουν εργαζόμενοι. Το ξέρουν αυτό καλά οι εργαζόμενοι στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου του Κιλκίς και στις άλλες επιχειρήσεις του νομού, που στην πλειοψηφία τους χρωστάνε τρεις και πέντε και έξι μήνες μισθούς. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν βγουν ενισχυμένοι ως σύνολο από αυτές τις εκλογές θα λύσουν και άλλο τα χέρια των βιομηχάνων ώστε να κάνουν απολύσεις χωρίς κανένα όριο, χωρίς κανένα εμπόδιο.
ΔΕΥΤΕΡΟ. Η ευρύτερη περιοχή μας και ο νομός του Κιλκίς είναι γνωστό ότι αξιοποιήθηκε στο παρελθόν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στα Βαλκάνια. Αυτή η αντιπαράθεση και ανταγωνισμός των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών στην περιοχή μας δεν έχει σταματήσει. Μπορεί άμεσα να έχουν κύρια την προσοχή τους στραμμένη στη Μέση Ανατολή, στο να κλείσουν εκεί ανοιχτές πληγές που έχουν. Για δέστε όμως την διαμάχη που γίνεται για τους δρόμους του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, για δέστε τις συνεχόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, είναι προμηνύματα ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και ΕΕ είναι αδυσώπητος και συνήθως συνδυάζεται με πόλεμο.
Καλούμε λοιπόν κάθε απλό λαϊκό άνθρωπο, που μπορεί να μην συμφωνεί με όλα όσα λέει και διεκδικεί το ΚΚΕ, να σκεφτεί το εξής:
Ποιον θα έχει ως εμπόδιο η μεθαυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση; Ένα δυνατό ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση και για την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδίων τους αλλά και για την οργάνωση του αγώνα ώστε αυτά να καθυστερήσουν, αν είναι δυνατόν να τα ανατρέψουμε…
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας. Η πολιτική τους καθορίζεται από την πολιτική του κεφαλαίου.
Δεν θέλουν και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στηρίζουν την πολιτική της συγκέντρωσης του κεφαλαίου, απεχθάνονται τον κοινωνικό έλεγχο. Δεν μπορούν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τις περιοδικές οικονομικές κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαμόρφωση ευνοϊκού θεσμικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει τα επιχειρηματικά κέρδη στην πλουτοκρατία. Σήμερα και τα δύο κόμματα, ανεξάρτητα από τις διαφορές στη συνθηματολογία τους υπόσχονται καθαρά την εξασφάλιση της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του. Οι θέσεις και τα προγράμματα τους είναι καθαρά – ταξικά υπέρ του κεφαλαίου. Από εδώ πηγάζει ότι αυτές οι πολιτικές είναι επικίνδυνες για το λαό και τη νεολαία, είναι αντιδραστικές και βάρβαρες.
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής το ΚΚΕ προτείνει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που έχει ως κεντρική κατεύθυνση τον πανεθνικό σχεδιασμό, στηρίζεται στα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, οργανώνει την παραγωγή, την κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, την κατανομή του χρόνου εργασίας και φροντίζει να ικανοποιούνται όλες οι ζωτικές και ειδικές κοινωνικές ανάγκες, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Τώρα ήρθε η ώρα, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αυταπάτες, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Ψηφίζοντας ΚΚΕ έχεις τη σιγουριά και την βεβαιότητα ότι η ορθότητα της επιλογής σου θα επιβεβαιώνεται καθημερινά, και μετά τις 4 Οκτώβρη.
Ιδιαίτερα οι αριστεροί, προοδευτικοί, ριζοσπάστες άνθρωποι, που αγωνίστηκαν σε άλλους καιρούς πλάι πλάι με το ΚΚΕ, και χώρισαν για διάφορους οι δρόμοι μας. Να συναντηθούν σήμερα ξανά με το ΚΚΕ, στην κάλπη και στους αγώνες. Να υψώσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη θύελλα που έρχεται. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει σαφή, καθαρή, ασυμφιλίωτη, μαχητική αντίθεση στις επιλογές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του μεγάλου κεφαλαίου. Ένα τέτοιο έμπειρο και μαχητικό κόμμα είναι σε θέση, και στις σημερινές συνθήκες, στο έδαφος του συστήματος που ζούμε, να συμβάλει στην αναπτέρωση της ελπίδας, στην συνειδητοποίηση από το λαό ότι δεν έχει μόνο δίκιο, αλλά έχει και τη δύναμη να συμβάλει στο μετριασμό των προβλημάτων, την απόσπαση ορισμένων κατακτήσεων».