Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:30:11 πμ
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 15:42

Ψωμιάδης: “Που είναι το κράτος που είναι η κυβέρνηση”

psomiadis


Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τριάντα χρόνια η παράγκα καλά κρατεί! Άλλος ένας αγώνας - μνημείο αναξιοπιστίας και εξαπάτησης του φίλαθλου κόσμου της χώρας. Αυτό δεν είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι κανονική κοροϊδία. Ευθεία προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών. Και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν υποστεί τις συνέπειες αυτής της απάτης.
Οι φίλοι των ομάδων δεν φταίνε σε τίποτε. Έτσι τους εκπαιδεύουν τα συμφέροντα. Μεγάλες είναι οι ευθύνες παραγόντων που με τη στάση, τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά τους επηρεάζουν τους διαιτητές. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες ορισμένων δημοσιογράφων που πυροδοτούν φανατισμό και ακραίες αντιδράσεις. Πως γίνεται οι διαιτητές έξω να διαπρέπουν και μέσα ορισμένοι με φαλτσοσφυρίγματα να δημιουργούν αλγεινή εντύπωση για την ελληνική διαιτησία;
Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο καθρέφτης όσων συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην ελληνική κοινωνία και την πολιτική: αυθαιρεσία, ανομία, ατιμωρησία. Και ο απλός πολίτης αναρωτιέται: Που είναι το κράτος; Που είναι η κυβέρνηση του ΔΝΤ που ισχυρίζεται ότι θα συμμαζέψει τη χώρα; Που είναι η δικαιοσύνη; Που είναι οι οικονομικοί έλεγχοι σε ορισμένους παράγοντες βάσει νόμου; Ποια η αξιοπιστία του «Πάμε Στοίχημα» του ΟΠΑΠ όπου οι πολίτες καταθέτουν το υστέρημά τους;
Ύστερα τους φταίνε όσοι μιλούν για ξεχωριστά πρωταθλήματα. Αλλά αυτά δεν τα λέει ο Ψωμιάδης. Τα λέει ο απογοητευμένος φίλαθλος και ο ταλαιπωρημένος πολίτης που κανείς δεν ακούει την αγανάκτησή του.
Εύχομαι η Πολιτεία να κάνει το αυτονόητο τουλάχιστον στο πιο λαϊκό σπορ, στο ποδόσφαιρο: να απονείμει δικαιοσύνη και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, μήπως και σώσει τα προσχήματα έστω εκ των υστέρων…».