Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 7:25:58 πμ
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 15:57

Σαμαράς - Λυκουρέντζος μού είπαν «μπράβο», ο Ψωμιάδης με «πούλησε»

passalidis


«Πλήρωσα την συνέπειά μου σε αρχές και αξίες, την πίστη μου στην παράταξη της Ν.Δ. Ας κρίνει ο κόσμος  τη στάση του Π. Ψωμιάδη».  Αυτή την εξήγηση έδωσε ο κ. Παύλος Πασσαλίδης για τον αποκλεισμό του από τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς στο συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, αποκλεισμός που συνέβη τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη όταν κλήθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους αντιπε4ριφεριεάρχες των άλλων έξι νομών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μμε ο κ. Πασσαλίδης έδωσε το πλήρες χρονικό των γεγονότων. Αποκάλυψε ότι πρόσφατα δέχθηκε και αποδέχθηκε πρόταση από ανώτατο στέλεχος της Ν.Δ. (Λυκουρέντζος) να ενταχθεί στο συνδυασμό Ψωμιάδη ως αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς . Το βράδυ της Τρίτης λοιπόν κλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αφού έγιεν γνωστό ότι η λίστα Ψωμιάδη με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες απέκλινε κατά τα 5/7 από την αντίστοιχη του κόμματος με μόνα κοινά σημεία τις υποψηφιότητες των κ. Πασσαλίδη και του νομάρχη Ημαθίας.
Ήταν γνωστό ότι η Ν.Δ. αντέδρασε στην αρχική επιλογή του Διονύση Ψωμιάδη στη θεσσαλονίκη και προειδοποίησε ότι θα άρει τη στήρριξή της από το συνδυασμό.
Αυτά όλα τα γνώριζαν όσοι προσκλήθηκαν από τον κ. Ψωμιάδη που στη σύσκεψη  με τους αντιπεριφερειάρχες της επιλογής του, ζήτησε να του απαντήσουν τι θα πράξουν ενόψει της άρνησης της Ν.Δ. να δεχθεί τη δική του λίστα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Π αύλος Πασσαλίδης στη συνέντευξή του:
«Τον ρωτάω τι προτίθεται να κάνει με δεδομένη την απόφαση της Ν.Δ. να αποσύρει τη στήριξή της αν επιμείνει στον Διονύση. Εγώ δεν πουλάω τον αδελφό μου. Για μένα ισχύει το Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, απάντησε ο Ψωμιάδης.
Αν επιμείνεις σημαίνει πως έρχεσαι σε πλήρη διάσταση και δεν θα έχεις τη στήριξη της Ν.Δ. του επισήμανα. Ναι, έτσι έιναι.
Σκέψου την κατάσταση το βράδυ , να βρεθεί μια φόρμουλα, τον προσκάλεσα. ¨όχι, έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θέλω να μάθω τη δική σου, μου ζήτησε ο Ψωμιάδης.
Αν είναι έτσι και θεωρείς ότι δεν θα έχεις το χρίσμα της Ν.Δ. τότε σεβόμενος τις αρχσές και τη διαδρομή μου, εγώ δεν θα συμμετάσχω, του δήλωσα.
Λίγη ώρα αργότερα, τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη, με πήρε στο τηλέφωνο ο Λυκουρέντζος και με συνεχάρη . Έκανες αυτό που πρέπει, μου είπε.
Σε μιάμιση ώρα ειδοποιήθηκε ο αντικαταστάτης μου (σ.σ: Γκουντενούδης) .Οταν δέχθηκε ήξερε πως ο συνδυασμός δεν έχει τη στήριξη της Ν.Δ! Μετά τις δύο η ώρα ο Ψωμιάδης τηλεφώνησε στον Σαμαρά και του είπε πως φεύγει ο Νιόνιος (Διονύσης Ψωμιάδης).
Αυτά έγιναν μετά τα μεσάνυχτα. Το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ είχε λυθεί το θέμα με τη στήριξη της Ν.Δ. μου τηλεφώνησε ο Σαμαράς: Παύλε, πήρα να σε ευχαριστήσω για τη στάση σου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανες για μένα. Θα στο ξεπληρώσω και έντοκα!
Χαλάω την πιάτσα
Αυτήν την περιγραφή έκανε ο κ. Πασσαλίδης για τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο Ψωμιάδη. «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Και σήμερα την ίδια στάση θα κρατούσα, αν και πολλοί μου είπαν πως έπρεπε να αξιοποιήσω την ευκαιρία, να μην είμαι τόσο απόλυτος στις αρχές και τις αξίες μου…  Αλλά εγώ ξέρω πως η κοινωνία έχει ανάγκη πια αυτές τις αξίες και την άκαμπτη στάση σε θέματα αρχών. Ξέρω πως χαλάω την πιάτσα, αλλά έτσι είμαι, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πασσαλίδης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Πασσλίδης αποκάλυψε ότι:
Κατέρχεται υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς. Θα περιμένει βέβαια την απόφαση της Ν.Δ, αλλά δήλωσε από τον Μάιο ότι κατέρχεται υποψήφιος και δεν αλλάζει τίποτα.
Διευκρίνισε εμφατικότερα πως όντως ο κ. Γκουντενούδης όταν αποδέχθηκε την θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη γνώριζε πως ο συνδυασμός Ψωμιάδη δεν έχει τη στήριξη  της Ν.Δ.
Διέψευσε πως η απομάκρυνσή του από το συνδυασμό είχε οποιαδήποτε σχέση με χρήματα. Δεν του ζητήθηκαν χρήματα, είπε.
Και ως μοναδικό σχόλιο, στη σειρά των γεγονότων που παρέθεσε ο κ. Πασσαλίδης επισήμανε: Τελικά τον πούλησε τον αδελφό του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.