Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:35:55 πμ
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 20:18

Συνεργασία Δ. Τερζίδη με τον Δήμαρχο Γαλλικού

terzidis


Άλλη μια συνάντηση με συνάδελφο του πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης στο πλαίσιο των περιοδειών του σε Δήμους που θα συνενωθούν μ’ αυτόν του Κιλκίς όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης».
Αυτή τη φορά η συνάντηση έγινε με τον Δήμαρχο Γαλλικού Γιώργο Θεοδωρίδη προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα, τα προβλήματα, τα έργα και τις προοπτικές του Δήμου Γαλλικού.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ενώ θ’ ακολουθήσει μια ακόμα επίσκεψη του κ. Τερζίδη, η οποία θα λάβει χώρα στο Δήμο Κρουσίων.
Ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κιλκίς για τα έργα υποδομής, τις ολοκληρωμένες μελέτες για αποχετευτικά δίκτυα στο Πεδινό και Γαλλικό καθώς και για τη μελέτη του ενιαίου αποχετευτικού δικτύου του Καμπάνη, της Ν. Σάντας, των Μανδρών και του Αγ. Παντελεήμονα. Επίσης αναφέρθηκε στην ύδρευση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση των οικισμών του Δήμου ενώ είναι ήδη έτοιμες να λειτουργήσουν τέσσερις γεωτρήσεις.
Τη συνεργασία των δύο Δημάρχων απασχόλησε επίσης η ρύπανση του Γαλλικού ποταμού και οι τρόποι δράσεις για την προστασία του. Εξ’ άλλου οι επεκτάσεις των οικισμών Γαλλικού και Πεδινού προχωρούν κανονικά ενώ για το θέμα της καθαριότητας μετά τις 1/1/2011 θα συνεχίσει το έργο του ο σημερινός εργολάβος. Υπάρχει ακόμη έτοιμη μελέτη για το πνευματικό κέντρο στο Καμπάνη, ενώ ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε και στην προοπτική κατασκευής πίστας αυτοκινήτων για την διεξαγωγή αγώνων που θα προσελκύσει κόσμο.
«Η καταγραφή των προβλημάτων καθώς και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων θα μας επιτρέψει να συντάξουμε ένα πρόγραμμα δράσης για ολόκληρη την περιοχή του Δήμου καθώς πολλά ζητήματα χρειάζονται λύσεις με ενιαίο σχέδιο όπως ο Γαλλικός ποταμός που ξεκινάει από τα Κρούσια και περνάει από τα όρια των Δήμων Κιλκίς και Γαλλικού» τόνισε ο κ. Τερζίδης κι ευχαρίστησε θερμά τον συνάδελφο του για τη πληρέστερη ενημέρωση που του έγινε.