Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022, 8:50:37 μμ
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 19:11

Σύριζα Κιλκίς: Το 1ο Φεστιβάλ έγινε! Πάμε για το 2ο

Συντάκτης:

Το 1ο Φεστιβάλ Ισότητας ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις του και είμαστε πολύ ικανοποιημένες και υπερήφανες για αυτό. Στη διάρκεια αυτών των δύο ημερών υλοποιήσαμε  εργαστήρια για την ισότητα των φύλων,  μιλήσαμε για τις μνήμες των σωμάτων, ταξιδέψαμε με  τις μνήμες των υφασμάτων και τις ιστορίες που έχουν να μας πουν, για τους χορούς του ποντιακού ελληνισμού που οφείλουμε να διασώσουμε ως στοιχείο άυλης πολιτιστική κληρονομιάς.

 

Παράλληλα,  συζητήσαμε για τις άπειρες δυνατότητες της γλώσσας να χρησιμοποιηθεί αλλιώς, ώστε να μην διαιρεί, δημιουργεί τα φύλα, τα σεξιστικά στερεότυπα στο σχολείο, στην εκπαίδευση, στην ζωή μας.

Και τραγουδήσαμε. Κουνήσαμε ρυθμικά τα σώματα μας σε ήχους και τραγούδια με συνοδεία ποντιακής λίρας και πιάνου.

Μιλήσαμε για τις αγωνίες της ζωής μας, τον προβληματισμό μας για ό,τι μας απασχολεί στην εργασία, την φροντίδα, την έμφυλη βία , τις ανισότητες.

Δώσαμε μια υπόσχεση. Να βρεθούμε του χρόνου ξανά,  πιο πολλές, πιο αποφασισμένες να μιλάμε για τις ζωές μας, για την ανάγκη σε μια εποχή όλο και πιο σκοτεινή, εμείς να μιλάμε για φως,  αυτοδιάθεση, ελευθερία, ισότητα. Και θα μιλάμε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που το στηρίξατε, το αγκαλιάσατε, πλαισιώσατε την προσπάθεια μας να μιλήσουμε για την ισότητα στην πόλη μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνδρομή,  την συμμετοχή και την παρουσία όλων όσων αυτές τις δύο μέρες παραβρέθηκαν στο Πάρκο - Κήπο στηρίζοντας με μεγάλο ενθουσιασμό τις δράσεις μας και τις εκδηλώσεις μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις  ομιλήτριες, τους μουσικούς και τον dj, που με την ανιδιοτελή  παρουσία τους και με αιχμή τον ενθουσιασμό τους εργάστηκαν για την υλοποίηση των διήμερων εκδηλώσεων μας. Κάποιες/οι ήλθατε από μακριά, σας ευχαριστούμε όλες και όλους και τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Όμηρο Κοντό, για την ηχητική κάλυψη του διημέρου. Πολύτιμη η βοήθειά του.

Κάναμε το πρώτο βήμα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δημιουργήσαμε τον σπόρο, πως θέσαμε τις βάσεις για ένα μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ισότητας την επόμενη χρονιά, εμπλουτισμένο συμμετοχικό, πολυφωνικό. Ένα Φεστιβάλ Ισότητας θεσμό για την πόλη μας. 

Ομάδα Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων